Yeniden yapılandırmada yıl sonu hedefi aşıldı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamında yılbaşından beri tahsil edilen tutarın 3 milyar 945 milyon lira olduğunu belirterek, vatandaşların borçlarını ödemede büyük bir hassasiyet gösterdiğini söyledi.

Yeniden yapılandırmada yıl sonu hedefi aşıldı

Ağbal, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemelerin sonuçlarını değerlendirdi. Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7020 ve 6736 sayılı kanunlar kapsamında, söz konusu tahsilatların yüksek şekilde devam ettiğini kaydeden Ağbal, ‘’Yılbaşından bu yana tahsil edilen toplam tutar 3 milyar 945 milyon lira oldu.

Bunun 1 milyar 700 milyon lirasını mart ayında tahsil ettik” dedi. Yılın ilk 3 ayındaki tahsilatların mükelleflerin yeniden yapılandırma ödemelerine büyük bir uyumla devam ettiğini gösterdiğini vurgulayan Ağbal, ‘’Vatandaşlarımız borçlarını ödeme noktasında büyük bir hassasiyet gösteriyor.

Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum. Yılbaşında tahmin ettiğimiz bedelden çok daha fazlasını tahsil ettik. 2018 yılı için yeniden yapılandırma kanunları kapsamında tahsil etmeyi beklediğimiz rakamı, ilk 2 taksitte geçtik.

Bu, şunu gösteriyor. Ekonomide canlılık devam ediyor, mükelleflerimizin işleri iyi gidiyor ve vergi dairelerine olan yapılandırma borçlarını ödemekte uyum gösteriyorlar. 2018 bütçemize bu yolla büyük destek veriyorlar.

Nereden bakarsanız bakın 4 milyar lirayı ilk 3 ayda gelir olarak toplamışız. Bütün yıl için öngördüğümüz rakamın şu anda üstündeyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X