Yenilenebilir enerji desteğinde ’10 yıl’ kriteri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamada, Dönmez’in Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Enerji ve Maden Sektör Kurulu ile bir araya geldiği belirtildi.

Yenilenebilir enerji desteğinde ’10 yıl’ kriteri

Açıklamada toplantıdaki ifadelerine yer verilen Dönmez, sanayicinin  Milli Enerji ve Maden Politikası dönüşümünde kritik bir rolü olduğunu dile  getirdi.

Türkiye’nin altın ithalatı haricindeki maden dış ticaretinin neredeyse  dengede olduğunu ifade eden Dönmez, “Fakat altın ithalatının azaltılması, yurt  içinde üretimin artırılması için madencilik sektörüne büyük görevler düşüyor.  Sanayicilerimize geçmişte olduğu gibi desteklerimiz devam edecek. Elektrik Üretim  AŞ’nin tüm piyasadaki elektrik talebinin sadece yüzde 20’sini karşılayacak  üretimi var. Bu üretimin de korunması gereken tüketicileri desteklemek için  kullanılmasından yanayız.” değerlendirmesinde bulundu.

Dönmez, ayrıca artık çatı ve cephelerde kurulacak güneş enerjisi  projelerinde aylık mahsuplaşmanın başlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Bağlantı gücüne göre herkes çatı veya cephesine güneş enerjisi  santrali kurabilecek. Ayrıca, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik  üretimindeki desteklerde, maliyetini 10 yıl içinde ödeyerek kazanç sağlamaya  başlayacak projeler, artık piyasa fiyatları üzerinden elektrik satışı yapacak. 10  yıl içinde ödeyemeyen ve desteklenmesinde çoklu fayda olduğu düşünülen projelerde  ise alım garantileri devam edebilecek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X