Yenilikçi fikirler ticarileşiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ‘Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi’ vizyonuyla ve KOSGEB aracılığıyla fikirlerini ticarileştirmeyi hedefleyen işletmelere yaklaşık 1,6 milyar liralık paketle destek sağlıyor.

Yenilikçi fikirler ticarileşiyor

KOSGEB tarafından ‘Ar-Ge, Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme Destekleri’ başlığı altında, fikrini ürüne dönüştürmek isteyenlere 750 bin lirası Ar-Ge ve İnovasyon, 818 bin lirası Endüstriyel Uygulama alanlarında olmak üzere 1 milyon 568 bin lira destek veriliyor.

Ar-Ge ve İnovasyon Programı ile bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ’lerle girişimcilerin geliştirilmesi, yeni ürün, yeni süreç, bilgi veya hizmet üretilmesi konularında projelerin desteklenmesi amaçlanıyor. 

Endüstriyel Uygulama Programı kapsamında da yeni bir ürünün üretilmesi, kalitesinin artırılması, maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin uygulamaya alınması, ürün veya süreçlerinin pazara uygun biçimde ticarileştirilmesi amacıyla hazırlanan projeler destekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X