Yenişehir Devlet Hastanesi 221 bin hastaya baktı

Yenişehir’deki devlet hastanesinde, 2017 yılında 221 bin hastaya bakıldı.

Yenişehir Devlet Hastanesi 221 bin hastaya baktı

2016 yılında 260 bin hastanın tedavi gördüğü hastanede bu yıl 221 bin hastaya baktıklarını belirten Devlet Hastanesi Başhekimi Kalender Durmaz, 2017 yılının da son derece yoğun geçtiğini belirtti.

Durmaz, fizikî anlamda kısıtlı imkânları en güzel şekilde değerlendirdiklerini belirterek, “Bilhassa belediyemizin ve hayırsever vatandaşımızın katkıları ile yapılan prefabrik ek bina bizlere rahat bir nefes aldırdı. Bu sayede acilimiz genişledi, acile gelen hastalarımızın konforlu bir şekilde bekleyebilecekleri bir bekleme salonu yapıldı. Kısıtlı imkanlarla verdiğimiz hizmet küçümsenmeyecek derecede. İnşallah ihalesi yapılan ve inşaatı hızla gerçekleştirilen yeni hastanemizin bitmesi ile hizmetlerimiz artarak devam edecektir” dedi.

Yenişehir Devlet Hastanesinin uzman doktor anlamında bir sıkıntısının olmadığını da belirten Dr. Durmaz, “Şu an 15 uzman doktorumuz, 11 pratisyen hekimimiz, 4 diş hekimimiz, 116 sağlık personelimiz ve 73 taşeron firmadan görevli arkadaşlarımız ile Yenişehir halkına hizmet ediyoruz. Hastalarımız sadece Yenişehir’den değil çevre il ve ilçelerden de hastalarımız geliyor. Hastanemizin toplam personel sayısı 219’dur. Doktor ve personel bakımından son derece iyi hizmet veriyoruz. Ben bu vesile ile bütün personelimize gayretli çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah 2018 yılında da hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Bu vesile ile bütün personelimizin ve Yenişehir halkının yeni yılını da tebrik ediyorum” diye konuştu.

Durmaz, 80 yatak kapasiteli Yenişehir Devlet Hastanesi’nde 2017 yılında toplam 5 bin 617 hastanın yatarak tedavi olduğunu söyledi.

80 yatak kapasiteli hastanede 2017 yılında bin 759 ameliyatı, 180 de doğum yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X