Yenişehir Havaalanı’nında 300 bin yolcu hedefi

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Yenişehir Havaalanı’nda 300 bine yakın yolcu sayısına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Yenişehir Havaalanı’nında 300 bin yolcu hedefi

Esgin, havaalanının son bir aylık uçuş rakamlarını kamuoyuna açıkladı. Sosyal medya hesaplarından ‘Uçağına sahip çık gelecek senin olsun’ mottosu altında yaptığı paylaşımlarında karşılıklı direkt uçuşlarla ilgili bilgi veren Esgin, ‘’Bursa ve Erzurum arasında son 1 ayda yapılan karşılıklı direkt uçuşlarda, 14 gün uçuş olmasına karşın 28 uçuş ile birlikte toplam 5 bin 614 yolcumuz, yüzde 100 doluluk oranıyla Bursa Havaalanı’nı kullanmıştır. Bursa-Trabzon karşılıklı direkt uçuş seferleri 26 uçuş ve 4 bin 954 yolcusuyla yüzde 97 dolulukla gerçekleşiyor” dedi. Esgin, Bursa-Muş karşılıklı direkt uçuşlarında 9 sefer ve 18 uçuşla 3 bin 703 yolcunun, Bursa-Diyarbakır uçuşlarında ise son 1 ayda 10 sefer ve 20 uçuşla 4 bin 75 kişinin Yenişehir Havalimanı’nı kullandığını ifade etti. Bursa-Gaziantep uçuşlarının yaklaşık 4 ay önce başladığını hatırlatan Mustafa Esgin, ‘’Hiçbir reklam yapılmamasına karşın 1 ayda 14 gün ve karşılıklı 28 uçuşla birlikte yüzde 83’lük doluluk oranıyla toplam 4 bin 301 yolcumuzu taşımışız” diye konuştu.

1 AYDA 24 BİN 285 KİŞİ HAVALANDI

Bursa Yenişehir Havaalanı’nın bu yıl rekor bir performansla Türkiye ortalaması üzerinde bir yükseliş gösterdiğini dile getiren Esgin, şunları kaydetti: ‘’Son bir ayda yapılan uçuşlarda 24 bin 285 yolcu sayısına ulaştık. Bursa hava alanımızda uçuşlar bu yönde seyrettiğinde 300 bine yakın yolcu sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu da tüm zamanların rekoru demektir. Bursa, sanayisi, ekonomisi, tarımı, turizmi, fakat en önemlisi farklı kültürel zenginliklerin ve insanların bir arada olduğu bir buluşma yeridir. Bursa Havaalanı’nın iç hatlarda Türkiye’nin her şehrine, dış hatlarda Balkanlar başta olmak üzere dünyanın önemli merkezlerine direkt uçuşları kentimize büyük ivme ve hareket kazandıracaktır. Bursa olarak 2023 hedefimiz, havayoluyla dünyaya daha yakın bir Bursa’dır. Bu yüzden tüm Bursalı hemşehrilerime “Uçağına sahip çık, gelecek senin olsun” çağrısını yapıyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X