Yenişehir’de toplu balık ölümleri devam ediyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesinden geçen ve Sakarya nehrine karışan Kocasu deresinde yine toplu balık ölümleri oldu.

Yenişehir’de toplu balık ölümleri devam ediyor
Yenişehir OSB’de bulunan Şişe Cam fabrikasının bulunduğu bölgeden geçen derede binlerce balığın öldüğünü gören vatandaşlar isyan etti. Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, yıllardır bunun mücadelesini verdiklerini belirterek, “Ancak çaresiz kalıyoruz. Gücümüz bir yere kadar. Her yıl defalarca böyle toplu balık ölümleri oluyor. Alınan numunelerden hiçbir netice çıkmıyor. Bu katliama kim dur diyecek? Ölen binlerce balık, bu dereden sulanan sebze ve meyveler, çevreye verdiği dayanılmaz koku… Birileri bu çevre katliamına artık dur demeli” diye konuştu.

Kocasu yakınlarında tarlası olan vatandaşlar da kirliliğe tepki göstererek, “Senede en az 10 kez bu manzarayı görüyoruz. Binlerce irili ufaklı balık telef oluyor. Biz tarlalarımızda kokudan duramıyoruz. Hiç kimsenin bir şey yaptığı yok. Artık yeter. Kim bu suyu kirletiyorsa hesabını versin” dediler.

Balık ölümlerinin yaşandığı bölgeye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Hamza Geçgel, sudan ve ölen balıklardan aldığı numuneleri Bursa’ya laboratuara göndereceklerini, gelen sonuca göre hareket edeceklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X