Yenişehir’e 2 ayrı sanayi bölgesi

Yenişehir’de Subaşı Köyü yakınlarında kurulması planlanan Modern sanayi Sitesi’nin arsa devri Maliye Bakanlığı tarafından kabul edildi. İlçede ayrıca Gıda İhtisas Sanayi Bölgesi kurulması için girişimler başlatıldı.

Yenişehir’e 2 ayrı sanayi bölgesi

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’de Yeni Sanayi Sitesi kurulacak Hazine’ye ait arazinin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesindeki kooperatife devri Maliye Bakanlığı’nca onaylandı. TSO ayrıca Gıda İstisas Sanayi Bölgesi kurmak için girişimlere başladı. Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Torun, Maliye Bakanlığı’ndan yerin devrine ilişkin yazının ellerine ulaştığını açıkladı. Torun, 655 dönümlük hazine arazisinin TSO bünyesinde kurulan Yenişehir Sanayicileri Kooperatifi’ne (YESAN) devredileceğini kaydetti.

 Devir işleminin tamamlanmasının ardından Moden Sanayi Sitesi’nin proje çizimine geçileceğini anlatan Torun, ‘Proje çiziminden sonra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Yapım ihalesinin önümüzdeki yıl gerçekleştirilmesini bekliyoruz’ dedi.Modern Sanayi Sitesi’yle bölgedeki üretim kalitesi ve teknolojik düzeyinin artacağını belirten Torun,  ‘İşletme sahipleri esnaflıktan sanayiciliğe geçecek. Yenişehirli sanayici ve esnaf daha sağlıklı ortamlarda üretim yapabilecek’ diye konuştu. Bölgede yatırım yapmak isteyen yatırımcıların dilekçeyle yaptığı başvuruların 82’ye ulaştığını ifade eden Torun, ilginin önümüzdeki günlerde giderek artacağına inandıklarını kaydetti.

Sanayi sitesinin ilçedeki ekonomik ve sosyal yaşamına olumlu etkilerinin olacağına işaret eden Torun, ‘Öncelikle ilçe dışı sermaye gelecek. Atölye kültürü yerini sanayicilik anlayışına bırakacak. Bunun yanında başta Bursa olmak üzere başka illere işsizlik nedeniyle göç yaşanmayacak’ dedi.

GIDA İHTİSAS SANAYİ BÖLGESİ

Yenişehir TSO Başkanı Orhan Torun, bunun yanında ilçeye Gıda İhtisas Sanayi Bölgesi kurulması için girişimlere başladıklarını açıkladı. İlçede ve köylerinde üretilen ürünlerin bu bölgede kurulan tesislerde işlenip paketleneceğini dile getiren Torun, ‘Üreticimizden, girişimcimize ve tüketiciye kadar her kesim bu yatırımdan yararlanacak. Tarımsal faaliyetleriyle de dikkat çeken ilçemizde bu yatırımın devreye girmesiyle birlikte çok önemli bir eksiklik de giderilmiş olacak’ diye konuştu. 

Torun, Gıda İhtisas Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı yerin de belirlendiğini, girişimlerin önümüzdeki günlerde somutlaşacağını sözlerine ekledi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X