Yenişehir’e Kent Müzesi

Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla ilçede Kent Müzesi kurma çalışmalarına başladı. Yapılan toplantıda Kent Müzesi kurulması için izlenecek yol anlatıldı.

Yenişehir’e Kent Müzesi

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda muhtarlara ve belediye daire amirlerine konuyla ilgili bilgi veren UÜ Tarih Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Kent Müzesi’nin Sinanpaşa Külliyesi’nde kurulacağını belirtti. Müzede Müstecip Onbaşı, işgal günleri, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu, istiklal şehitlerinin yer alacağını söyleyen Oğuzoğlu, ‘Yenişehir’in kültür hayatından el sanatlarına, geleneksel yemeklerinden ünlü şahsiyetlerine kadar çeşitli konularda malzeme, fotoğraf, eşya yer alacak’ dedi.

Köy ve mahalle muhtarlarından eskiye ait objelerin temininde yardım talep edeceklerini söyleyen Oğuzoğlu, ‘Yenişehir’le ilgili bilgileri çocuklar, gençler öğrenmelidir. Tarih böyle öğrenilir’ diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Müzeler Müdür Vekili Sanat Tarihçisi Dilek Yıldız ise Kent Müzesi’ni ilçelilerle birlikte hareket ederek kuracaklarını ifade etti. Yıldız, ‘Bursa Kent Müzesi’ni kurma çalışmalarına sadece 20 bağışla başladık. Bugün bağış sayısı 6 bin 500’e ulaştı. 100 yıl sonra bu bağışlar çok daha kıymetli olacak’ diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl da, müze kurma çalışmaları için gerekli desteği vermeye hazır olduklarını anlattılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X