Yenişehir’e modern kent meydanı

Yenişehir Belediyesi tarafından ilçeye 15 bin metrekarelik bir alanda kent meydanı oluşturulması için çalışma başlatıldı. Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ilçenin modern bir meydana kavuşacağını söyledi. 

Yenişehir’e modern kent meydanı

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Belediyesi ilçede büyük bir meydan inşa etmek için çalışmalara başladı. Proje ile ilçenin modern bir meydana kavuşacağını ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Bu alanda oluşturacağımız Kent Meydanı’nın bünyesinde belediye hizmet binası, 5 bin metrekarelik otopark, tören alanı, yeşil alanlar ve yürüyüş yolları yer alacak’ dedi. 

Yenişehir Belediyesi’nin Kent Meydanı projesi içinde kalan Orman İşletme Şefliği’nin kullandığı binayı boşaltmaları karşılığında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na başka bir mahalleden belediyeye ait bir arsa verilecek. Kent Meydanı’nın inşa edileceği 15 bin metrekarelik bölgede yer alan Orman İşletme Şefliği’nin bin 301 metrekarelik binasını boşaltacağını belirten Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ‘Bu yer karşılığında Yenigün Mahallesi’ndeki belediyemize ait bin 154 metrekarelik bir arsa Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na devredilecek. Bu takas işlemiyle ilgili önümüzdeki günlerde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile protokol imzalayacağız’ diye konuştu.

TÖREN ALANI DA  OLUŞTURULACAK

Yenişehir’e Kent Meydanı kazandırmak için sürdürdükleri çalışmaları anlatan Çelik, bu projenin hayata geçmesiyle, ilçenin modern bir meydana kavuşacağını dile getirdi. Bu bölgede Bursa, İnegöl, Bilecik ve İznik Caddeleri’nin birleştiğini anlatan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, tören ve kutlamaların yapıldığı saatlerde bu yolların trafiğe kapatıldığını belirterek, “Kent Meydanı’nda bir de tören alanı oluşturarak bu sıkıntıya da son vereceğiz’ diye konuştu.

PROJE ÇİZİMİ TAMAM…

Yenişehir ilçe merkezinde inşa edilmesi planlanan Kent Meydanı’nın proje çiziminin tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Çelik, projenin ilçenin önemli bir eksiğini kapatacağını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X