Yenişehirli gaziye büyük onur

15 Temmuz gazisi Yenişehirli Cüneyt Osman Gül, Millî Savunma Bakanı Fikri Işık’ın elinden takdir belgesi aldı.

Yenişehirli gaziye büyük onur

Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine engel olmaya çalışırken gazi olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarıyla Gazi Orduevi’ndeki akşam yemeğinde bir araya geldi.

Davetliler arasında, FETÖ’nün darbe girişime katılanlarca derdest edilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ı korumaya çalışırken iki bacağından vurulan Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Yüzbaşı Burak Akın ve vücuduna isabet eden yedi kurşuna rağmen kışlasını darbecilere teslim etmeyen Albay Davut Ala ile 15 Temmuz günü bir bacağını kaybeden Yenişehirli gazi Cüneyt Osman Gül de yer aldı.

Bakan Işık, milletin tarihin her döneminde bu tip ihanetleri yaşadığını belirterek, “Biz 15 Temmuz gecesi belki de tarihimizin en büyük ihanetini yaşadık, ama ihanet ne kadar büyükse o ihaneti durdurmak için gösterilen çaba, ortaya konulan kahramanlık da en az o kadar büyüktür. Bu açıdan Türk Silahlı Kuvvetlerinin hiçbir zaman darbecilerle bir olmadığını, bundan sonra da olmayacağını özellikle ifade etmemiz lazım” diye konuştu.

Bakan Işık, yemeğin ardından gazilere takdir belgesi ve şiltlerini takdim etti.

Yenişehir Kızılhisar köyünden Uzman Çavuş Cüneyt Osman Gül, 15 Temmuz darbe akşamında Gölbaşı Özel Kuvvetlerinde (ART) Ani Reaksiyon Timi’nde görevliydi. 38 yaşındaki Gül, verilen emir üzerine Tümgeneral Zekai Aksakallı’yı korumak üzere Kara Kuvvetleri Spor Okuluna gitti ve darbeci hainler tarafından kullanılan kobra helikopterden açılan ateş sonucu bacağını kaybetti. Yenişehir’in Kızılhisar köyünde doğup büyüyen gazi, evli ve 2 çocuk babası.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X