Yerli oto Bursa yolunda

Sanayi Bakan Yardımcısı Büyükdede, yerli otoyu üstlenen grubun üretimi Bursa’da yapmak istediğini söyledi. BTSO Başkanı Burkay, ”5-6 seçenek sunmaya hazırız” dedi.

Yerli oto Bursa yolunda

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

‘YER SORUNU VAR…’

Bilecik Valisi’ni ziyaret eden Büyükdede, gazetecilerin yerli oto sorusu üzerine, Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde mühendisler grubunun start verdiğini söyledi. Büyükdede fabrikanın yerine ilişkin olarak da, ‘Şu anda şirketin talebi Bursa’ya yakın bir yer ama Bursa’da da yer bulmakta zorluk var” dedi.

‘ARSAYI BULURUZ…’

Bu sözler üzerine kısa ve net bir değerlendirme yapan BTSO Başkanı Burkay, ‘Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’na her türlü desteği vermeye hazırız. Zaten yerli otomobilin Bursa’ya gelmesi için çok ciddi temaslarımız oldu. Talep gelirse hemen bir çalışma yapıp kendilerine sunarız” diye konuştu.

Biz de destek veriyoruz. Şu anda hızla özellikle Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde, orası da Bakanlığımıza bağlı bir kurum, onun 16’ncı katında mühendisler grubu start veriyorlar, yeni başladılar” ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, yerli otomobil çalışmalarını yürüten Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) kuracağı fabrika için yer seçimine ilişkin, ”Şu anda onların bizden talebi daha Bursa’ya yakın bir yerde olmak şeklinde ama Bursa’da da yer bulmakta zorluk var” dedi.

yerli oto ile ilgili görsel sonucu

Hasan Büyükdede, Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ü dün makamında ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükdede, yerli otomobil çalışmalarının hangi aşamada olduğu sorusu üzerine, ”Şu anda yerli otomobille ilgili olan TOGG iyi bir çalışmanın içinde. Başında da çok değerli bir arkadaşımız var sağ olsun. Biz de destek veriyoruz. Şu anda hızla özellikle Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde, orası da Bakanlığımıza bağlı bir kurum, onun 16’ncı katında mühendisler grubu start veriyorlar, yeni başladılar” ifadelerini kullandı.

SEÇİM HAKKI YETKİLİ GRUBUN

Şu anda fabrikanın kurulacağı yer ve tesisin büyüklüğünün belirlenmesiyle ilgili sürecin devam ettiğini söyleyen Büyükdede, hazırlıkların hızla ilerlediğini dile getirdi. Büyükdede, fabrikanın Bilecik’te kurulması ihtimalinin olup olmadığı sorusuna, ”Şu anda onların bizden talebi daha Bursa’ya yakın bir yerde olmak şeklinde ama Bursa’da da yer bulmakta zorluk var. Yer seçimi hakkı onların, onlara bırakmamız lazım” yanıtını verdi.

BTSO 6 SEÇENEK SUNMAYA HAZIR 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin açıklamalarına ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’ndan (TOGG) yerli otomobil fabrikası ile ilgili başvuru gelmesi durumunda, kendilerine 5-6 seçenek sunabileceklerini ifade etti. Özellikle bu tip girişimler için Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile çalıştıklarını ve Bursa’da 5-6 tane rezerv alanlarının olduğu vurgulayan Burkay, ”TOGG yetkilileri bizimle temas kurarlarsa söz konusu alanları kendileriyle paylaşırız. Biz onlarla görüşüyoruz. Kendilerini davet de ettik Bursa’ya ama onların ‘Biz yer istiyoruz, bize yer gösterin’ diye bir talepleri olmadı” dedi.

BURKAY: HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Yerli otomobilin Bursa’da üretilmesini çok istediklerinin altını çizen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ”Bu konuda Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’na her türlü desteği vermeye hazırız. Zaten yerli otomobilin Bursa’ya gelmesi için çok ciddi temaslarımız oldu; hem Bakanlık hem de Cumhurbaşkanlığı nezdinde. Girişim grubunun bu konuyla alakalı talebi olursa hemen bir çalışma yapıp kendilerine sunarız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X