Yerli otomobil hayatı kolaylaştıracak

TOGG tüm araçlarında standart olarak sunması beklenen yeni teknolojisi, evde kullanılan ağa bağlı ve akıllı çamaşır ya da bulaşık makinesi gibi cihazlarla otomobili entegre edip hayatı kolaylaştıran çözümler sunacak

Yerli otomobil hayatı kolaylaştıracak

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) tüm araçlarında standart olarak sunması beklenen yeni teknolojisi, evde kullanılan ağa bağlı ve akıllı çamaşır ya da bulaşık makinesi gibi cihazlarla otomobili entegre edip hayatı kolaylaştıran çözümler sunacak. TOGG, yerli aracın prototipini önümüzdeki günlerde tanıtacak. 

Yurt dışı bağlantılı Türk startup ve TOGG mühendislerinin birlikte geliştirdikleri, TOGG’un akıllı aracını adeta özel bir asistan haline getiren bu yeni platformla otomobil, internete bağlı tüm akıllı cihazlarla iletişime geçip bağlantı teknolojileriyle akıllı yaşamın merkezine yerleşiyor. TOGG’un  önümüzdeki günlerde tanıtacağı yerli aracın prototipini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın denemesi ve Gebze’deki yerli otomobil üretim çalışmalarını yerinde incelemesi bekleniyor.

OTOMOBİL ORKESTRA ŞEFİNE DÖNÜŞÜYOR

TOGG, bu yeni ileri teknoloji ürünü uygulamayla akıllı otomobili tüm akıllı çevre ile iletişim kurabilen, topladığı bilgileri işleyip çözümler üreten ve bu çözümleri somut ürün ve hizmetler halinde kullanıcıya sunan ileri teknoloji bir akıllı yaşam orkestra şefine dönüştürüyor. Otomobil, üzerindeki sensör, kamera, işlemci gibi nesnelerin interneti (IoT) ile bağlantılı cihazlar ve yazılımlar yardımıyla akıllı yaşam sistemleri ile iletişim kuruyor, akıllı cihazları kontrol etmeyi sağlıyor, bazı fonksiyonlarını da diğer akıllı cihazlardan kontrol edebilmeye olanak sunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X