Yerli otomobil nerede üretilecek? Bakandan son açıklama

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yerli otomobil hakkında açıklamalarda bulundu. Üretim yeri için toplam 22 ilden teklif geldiğini söyleyen Bakan Özlü, eyer seçimi konusunun bir yıl sonra gündeme geleceğini belirtti.

Yerli otomobil nerede üretilecek? Bakandan son açıklama

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, NTV’de yerli otomobil ile açıklamalarda bulundu. Konsorsiyumun uyumlu bir çalışma yürüttüğünü söyleyen Bakan Özlü, “Teknik ve mali analizde işin sonuna gelindi. Yaklaşık 2.5 milyar euroluk yatırım öngörülüyor. 5 ana yüklenici yüzde 30 kendi sermayeleri, yüzde 70 de kredi kullanacaklar.” dedi.

Burada devletin ortaklığının söz konusu olmadığını belirten Bakan Özlü, “Şirketler kendileri ortaklık oluşturacaklar. Son alınan kararla, ortak girişim kurulu devletle bir sözleşme imzalayacak ve bu sözleşmede devlet desteklerinin çerçevesi belli olacak. Araştırma geliştirme faaliyetlerinde destekle ilgili bir çalışmamız var. Sonuç olarak diyebiliriz ki, konsorsiyum içerisinde devlet olmayacak ancak yapılacak sözleşmede devlet desteğinin tanımı yer alacak.” açıklamasında bulundu.

YER SEÇİMİ BİR YIL SONRA

Bakan Özlü otomobilin üretim yeri ile ilgili soruya, “Toplam 22 ilden talep var, şu anda yer seçimi konusu gündemde değil, 1 yıl sonra gündeme gelecek. Şirketleşmeyi tamamlamayı, tasarımlara başlamayı ve 5 modelle piyasaya girmeyi hedefliyoruz. 2019 tasarım tamamlama, 2021 seri üretim ve piyasaya girme yılları olacak, burada hedefler aynı…” şeklinde cevap verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X