Yerli otomobilde tüketiciye teşvik müjdesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, “Yerli otomobilin tüketici için cazibesini artıracak teşvik sistemi olacak. Üretim maliyetleri için birtakım destekler verilecek.” dedi.

Yerli otomobilde tüketiciye teşvik müjdesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Özlü, “Yerli otomobilin tüketici için cazibesini artıracak teşvik sistemi olacak. Üretim maliyetleri için birtakım destekler verilecek.” dedi.

“100 tematik kolej kuracağız”

Bakanı Faruk Özlü, dijital teknoloji eğitimi verecek 100 tematik kolej kuracaklarını belirtti.

“Milyon adedin üzerinde sipariş alabileceğimiz bir pazar”

Yerli otomobilin 5 model olacağına değinen Özlü, “Ön sipariş toplasak milyon adedin üzerinde sipariş alabileceğimiz bir pazar var.” diye konuştu.

“Öncelikli teknolojilere odaklanmış 50 araştırma merkezi kuracağız”

Bakan Faruk Özlü, “Öncelikli teknolojilere odaklanmış 50 araştırma merkezi kuracağız, ihtisaslaşmış 60 bin Ar-Ge personeli yetiştireceğiz.” ifadesini kullandı.

“Dijital Türkiye yol haritamız hazır”

Dijital Türkiye yol haritasının hazır olduğunu belirten Özlü, Türk sanayisinin dijital dönüşümünün 6 bileşenden oluştuğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X