Yeşil sahalardaki sıra dışı olaylar

Peru Kupası’nda Sport Aguila ile Fuerza Minera’nın karşılaştığı maç sırasında sahaya yıldırım düşmesi, geçmiş yıllarda yeşil sahalarda gerçekleşen sıra dışı olayları akıllara getirdi.

Yeşil sahalardaki sıra dışı olaylar

Futbol sahalarında meydana gelen sıra dışı olayların başında, 1998’de Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde oynanan bir maç sırasında yıldırım düşmesi sonucu 11 futbolcunun ölmesi yer aldı.

Brezilya’da amatör bir karşılaşmada taraftarların kafasını keserek öldürdüğü hakem, yeşil sahalara kan dökülmesine neden oldu.Ölümle sonuçlanan olayların dışında futbol sahalarında Eric Cantona’nın taraftara uçan tekme atması, Serhat Akın’ın ikinci lig maçında rakip takım oyuncusuna buz kırma çekiciyle saldırması akıllarda yer etti. 

– Yıldırım düşmesi sonucu 11 futbolcu öldü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Kasai şehrinde 1998’de oynanan bir futbol karşılaşması sırasında sahaya yıldırım düşmesi sonucunda 11 futbolcu öldü.Konuk ekipte 11 futbolcunun hayatını kaybettiği karşılaşma sırasında, evsahibi takım oyuncularının yıldırım düşmesinden zarar görmemesi dikkati çekti. 

– Yeşil sahalarda kan döküldü

Brezilya’nın kuzeyinde oynanan amatör bir futbol maçı sırasında çıkan kavgada, Octavio Da Silva adlı hakemin 30 yaşındaki futbolcu Josenir Dos Santos’u bıçaklamasının ardından, seyirciler sahaya inerek hakemi öldürdü.Geçen yıl gerçekleşen olayda sahaya inen öfkeli kalabalık, hakemi linç etti ve kafasını keserek hayatına son verdi. 

– Futbol sahasını arılar bastı

Brezilya’da 2012’de Fluminense ile Juazeirense arasında oynanan maça arılar damgasını vurdu.Maç esnasında sahaya giren arı kolonisi karşısında ne yapacağını bilemeyen futbolcular, yere yatarak kendilerini korumaya çalışırken, taraftarlar da bayrakların altına sığındı. 

– Karşılaşma sırasında kale devrildi

Brezilya’da Chapecoense ile Criciuma arasında geçen sezon oynanan maçta, Criciuma savunma oyuncusu Fabio Ferreira gole giden topu uzaklaştırırken kaleyi devirdi.Topun peşinden kalenin içine hızla giren futbolcu, ağlara takılıp geriye doğru düşünce, yerlerinden çıkan kale direkleri seyircilerin ve hakemin şaşkın bakışları arasında devrildi. Kalenin yıkılmasından zarar gören olmadı. 

– Cantona taraftara uçan tekme attı

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United’da 1992-1997 yıllarında forma giyen Fransız futbolcu Eric Cantona’nın, Crystal Palace maçında kırmızı kart görmesinin ardından bir taraftara uçan tekme atması, yeşil sahaların unutulmazları arasına girdi.Hareketi sebebiyle aldığı 2 haftalık hapis cezası, 120 saat sosyal hizmet cezasına çevrilen Cantona ayrıca, 8 ay futboldan uzaklaştırıldı. 

– Serhat Akın rakibine çekiçle saldırdı

Bir dönem Fenerbahçe’de forma giyen Serhat Akın’ın, rakip takım oyuncusuna buz kırma çekiciyle saldırması, Türk futbolunda akıllarda yer eden olaylardan biri oldu.Eyüpspor ile Altay arasında 2012’de oynanan Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup karşılaşmasının ardından Altaylı futbolcu Serhat Akın, rakip takımdan Tayfun Taner’in kafasına buz kırma çekiciyle vurdu.Soyunma odasının çıkışında gerçekleşen olayda rakibine saldıran Serhat Akın, sonrasında da çekici bir zamanlar Beşiktaş’ta top koşturan rakip takım futbolcusu Ali Cansun’a fırlattı. 

– Suarez’in “ısırıkları”

Uruguaylı futbolcu Luis Suarez, karşılaşmalar esnasında rakip takım futbolcularını ısırmasıyla üç kez gündeme geldi.Suarez, Hollanda liginde Ajax’ta oynadığı dönemde, PSV Eindhoven ile oynanan bir maçta Otman Bakkal’ı boynundan ısırdı ve 7 maç ceza aldı.İngiltere Premier Lig’de Liverpool’da forma giydiği sırada, bir ikili pozisyon sırasında Chelsea’den Branislav Ivanovic’i kolundan ısırması nedeniyle 10 maç cezaya çarptırıldı.Son olarak 2014 FIFA Dünya Kupası’nda Uruguay formasıyla İtalyan Giorgio Chiellini’yi omzundan ısıran Suarez, 4 ay futboldan men edildi. 

– Figo’ya domuz kafası atıldı

Barcelona’da forma giydiği 5 sene içerisinde efsane oyuncular arasına giren Figo’nun, 2000’de Real Madrid’e transfer olmasından hoşnut olmayan Katalan kulübü taraftarları, Nou Camp’ta oynanan her Real Madrid maçında Portekizli oyuncuyu protesto etti.Bu protestoların en ilginci, 2002’deki bir karşılaşmada gerçekleşti. Her korner ve taç kullanışı sırasında Figo’ya şişe ve çakmak fırlatan taraftarlar, korner atmaya hazırlanan Portekizli yıldıza birkaç metre yanına düşen bir domuz kafası attı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X