Yeşilçam’ın usta ismi hastanelik oldu!

‘Bay Sinema’ lakaplı usta yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, yaz tatilini geçirmek için gittiği Bodrum’da talihsiz bir kaza sonucu yaralandı. İnanoğlu şu sıralar İstanbul’da bulunan bir sağlık kuruluşunda tedavi görüyor…

Yeşilçam’ın usta ismi hastanelik oldu!

Yeşilçam’ın efsanevi filmlerinde imzası olan Türker İnanoğlu, yaz tatilini geçirmek için gittiği Bodrum’da üzücü bir olay yaşadı.

İnanoğlu, evinin merdivenlerinden inerken dengesini kaybederek bel kemiğini kırdı.
 

İSTANBUL’DA TEDAVİ ALTINA ALINDI

Yaşanan bu üzücü olay sonrası Türker İnanoğlu, Bodrum’dan İstanbul’a getirilerek tedavi altına alındı.
 

usta-yapimci-turker-inanoglu-bel-kemigini-kirdi-10969987_2839_m.jpg
 

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR?

1936 yılında Safranbolu’da doğan İnanoğlu, ilkokul eğitimini Safranbolu’da, orta ve lise eğitimini İstanbul’da yaptı.

Yüksek öğrenimini Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda yaparken, 1957 yılında yönetmen yardımcısı olarak sinema ile tanıştı. Ö.Lütfi Akat ve Nişan Hançer’e on bir filmde asistanlık yaptı.

1958 yılında “Senden Ayrı Yaşayamam” adlı filmle yönetmenliğe başladı.

Yeşilçam’da çeşitli yapımcılara dokuz adet film çektikten sonra 1959’da kendi şirketi Erler Film’i kurdu. Erler Film bünyesi içinde bugüne dek 40 yıldır 167 adet siyah-beyaz ve renkli sinema filmi çekti.

Bunlardan 21 adedi Yunanistan, İtalya ve İran’la yapılan koprodüksiyon yapımlardır. Ayrıca ülkemizde uzun metraj ve belgesel çekimleri yapan Amerikan-Japon-Fransız-Alman yapımcıların yürütücü prodüktörlüğünü de yaptı.

Erler Film ülkemizde şu anda halen faaliyet gösteren en eski film şirketidir. Türker İnanoğlu bugüne dek 66 adet uzun metraj sinema filmine yönetmen olarak imza attı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X