Yeşiller içinde İnegöl arzuluyoruz

İnegöl Belediyesi, Yeniceköy Mahallesi 1000 Konutlar mevkiinde atıl vaziyette bulunan 5 bin  metrekarelik alanı rehabilite ederek her yaştan bireyin faydalanacağı bir yaşam alanına dönüştürmek için çalışmalara başladı. 

Yeşiller içinde İnegöl arzuluyoruz

Yeniceköy Mahallesi’nde, içerisinde otoparktan yeşil alanlara, oturma ve yürüyüş yollarından 2 adet spor sahasına, fitness aletlerine varana kadar birçok etkinlik alanının yer alacağı meydanın yılsonuna kadar tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor. Çevre düzenlemesinin yapıldığı alandaki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, amaçlarının İnegöl içinde yeşil alanlar oluşturmak değil, yeşiller içinde bir İnegöl oluşturmak olduğunu vurguladı.

Yeniceköy Mahallesi 1000 Konutlar mevkiinde çevre düzenleme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Alper Taban, “İşimiz hizmet, gücümüz millet, sevdamız İnegöl. Dolayısıyla son Belediye Başkanlığıyla ilgili yapılan yenilemelerden sonra kaldığımız yerden biraz daha hızımızı arttırarak çalışmalarımızı gayret ve özveriyle tamamlamaya çalışacağız” dedi.

YIL SONUNA HAZIR…

İnegöl Belediyesi’nin Yeniceköy Mahallesi’nde daha önce hayata geçirdiği çalışmalarla ilgili de bilgi veren Alper Taban, düzenlemeyi yıl sonuna kadar tamamlayıp hizmete almayı hedeflediklerini söyledi. Taban, “Burada çok mükemmel bir projenin hayat bulacağını ifade etmek isterim. Bu proje içerisinde 25 araçlık toplamda da 375 metrekarelik bir otopark alanı mevcut. Yine 275 metrekarelik çocuk oyun alanı, 100 metrekarelik fitness alanı, bin 570 metrekarelik çok amaçlı, yani içerisinde çocuklarımızın futbol oynayacağız, basketbol oynayabileceği 2 adet saha bulunuyor. Biz bunu çok önemsiyoruz. Şehirlerde çocuklar yapıların arasında kalan alanlarda bu ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar. Bu alanda gençlerimiz bu ihtiyaçlarını giderecekler. Yine bin metrekarelik yeşil alan yer alacak. Ayrıca burada bin 500 metrekarelikte sert zemin, oturma ve yürüyüş alanları yer alacak. Çeşitli ağaçlandırma çalışmaları yapılacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X