Yeşim gençlere yol gösteriyor

Yeşim Tekstil’in Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitmenleri Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile toplumsal cinsiyet eşitliği eğitiminde buluştular.

Yeşim gençlere yol gösteriyor

Yeşim Tekstil, iş yerinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla kadına yönelik şiddete tolerans göstermeyen bir iş kültürünün geliştirilmesi için Mor Salkım Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği ile birlikte yürüttüğü “Evde İşte Eşitlik” projesinin yanı sıra, katıldığı çeşitli organizasyonlarla da bu konuda farkındalık sağlamaya devam ediyor.

 

Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde Uludağ Üniversitesi’nde dört saat süren bir çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştayın ilk bölümünde Yeşim Akademi Yöneticisi Özlem Şenkoyuncu ve Kurumsal İletişim Uzmanı Meral Aydın Yıldırım üniversite öğrencilerine toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verdiler. Aynı zamanda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitmeni de olan Şenkoyuncu ve Yıldırım, eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği, dilde cinsiyet eşitliği ve aile içi şiddet gibi konulara yer verdiler.

 

EĞİTİM OYUNLA DESTEKLENDİ

 

Uludağ Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (UKAM) işbirliğiyle hayata geçirilen etkinliğin ilk yarısında öğrencilere verilen eğitim bir oyunla da desteklendi. Etkinliğin ikinci yarısında ise öğrencilerden bu konuda bir farkındalık oluşturmak amacıyla üniversitede neler yapılabileceği konusunda proje üretmeleri istendi. Öğrenciler gruplara ayrılarak ürettikleri projeleri program sonunda tüm katılımcılarla paylaştılar. Öğrencilerin sunduğu fikirler Uludağ Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Yeşim Tekstil tarafından değerlendirilerek uygun bulunanlar uygulamaya geçirilecek.

 

Özlem Şenkoyuncu ve Meral Aydın Yıldırım çalıştayın anısına öğrencilere Yeşim Tekstil’de üretilen eşitlik fularları da dağıttılar. Çalıştayın sonunda Prof. Dr. Serpil Aytaç ve Prof. Dr. Özlem Işığıçok Şenkoyuncu ve Yıldırım’a birer teşekkür plakedi takdim ettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X