Yeşim kadının güçlenmesi için liderlik edecek

Global Compact Türkiye Ağı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’na Yeşim Tekstil Temsilcisi Dilek Cesur, Eczacıbaşı Temsilcisi Ata Selçuk’la birlikte eş başkan olarak seçildi.

Yeşim kadının güçlenmesi için liderlik edecek

Vizyonu, ‘Sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi’ olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (Global Compact) 2006 yılında imzalayan Yeşim Tekstil, 2014 yılından bu yana Global Compact Türkiye Yürütme Kurulu üyeliğini sürdürüyor. Bu kapsamda, Global Compact Türkiye Ağı’na bağlı olarak TİSK’in koordinasyonunda faaliyet gösteren Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’nda da aktif görev alan Yeşim Tekstil Temsilcisi Dilek Cesur, gruba eş başkan olarak seçildi. Dilek Cesur, Grubu’nun öncelikli hedeflerini şirketler arası öğrenme süreçlerini desteklemek, farklı paydaşların kadının güçlenmesi konusunda yaptığı çalışmalarla ilgili katılımcı firmalar arasında bir sinerji yaratmak, eşitlik amacı güden farklı inisiyatifler arasında işbirliği sağlamak ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin ülke çapında yayılımına destek vermek olarak açıkladı. Cesur, bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti. Ata Selçuk ise Kadının Güçlendirilmesi çalışmalarının iş dünyası için bir sosyal sorumluluk çalışmasından ziyade ekonomik refah için bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X