Yeşim Kreşi ABD’de haber oldu

29 yıldır fabrika bünyesinde yalnızca Yeşim Tekstil çalışanlarının çocuklarının faydalandığı Yeşim Kreşi, dünyada 19 milyon kişiye ulaşan PRI radyosunda haber oldu.

Yeşim Kreşi ABD’de haber oldu

Yeşim Tekstil’in bünyesinde yer alan, firma çalışanlarının ücretsiz yararlandığı Yeşim Kreşi Amerika’da haber oldu.

Cumhuriyet, Milliyet gibi gazetelerde çalışmış olan, halen kariyerine bağımsız gazeteci olarak devam eden Pınar Ersoy’un New America düşünce kuruluşundan kazandığı araştırma bursuyla yaptığı haber, Amerika’da çok takip edilen ve ülkenin saygın ve en büyük radyolarından PRI radyosunda yayınlandı. Dünyada 19 milyon kişiye ulaşan PRI radyosunda, Türkiye’de kadının iş gücüne katılımının neden az olduğuna dair yapılan araştırma sonuçlarına ve Yeşim Tekstil’in 29 yıldan bu yana var olan kreşinin kadının istihdamındaki rolüne dikkat çekildi. Haber ayrıca radyonun web sayfasında da kreşten görüntülerle birlikte yer buldu.

Haberin girişinde Türkiye’de iş hayatındaki kadınların durumu ile ilgili tespitlere yer verildikten sonra Türkiye’de kadınların üçte ikisinin iş dünyasından uzakta olduğu vurgulandı. Türk kadınlarının, iş hayatından uzak kalmasının nedeni ise eğitim seviyeleri ya da toplumun muhafazakârlığından değil özellikle evlendikten sonra ev işlerinin ve bakım hizmetlerinin artmasından dolayı olduğu belirtildi.

Bütün bu göstergelere rağmen Yeşim Tekstil örneğinde olduğu gibi uluslararası boyutta rol model olacak bir firma kreşinin Türkiye’nin dördüncü en büyük ve bir sanayi şehri olan Bursa’da olduğunun altı çizilerek Yeşim Kreşi’nin benzersiz bir kurumsal hizmet verdiği belirtildi.

Haberde Birleşmiş Milletler UN Women ile BM Global Compact tarafından ortaklaşa girişim olan ‘Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs) imza atmış firmalar için oluşturulan rehberde de Yeşim Kreşi’nin en iyi örnek olarak yer aldığına da dikkat çekildi.

Ayrıca Ocak ayında da, işçi koşullarını iyileştirmeye çalışan Uluslararası Çalışma Örgütü’ne bağlı bir sivil toplum örgütü olan Better Work’un temsilcilerinin Ürdün’de benzer bir çocuk bakım tesisinin nasıl uygulanabileceğini incelemek üzere Yeşim’i ziyaret ettiği belirtildi.

Haberde kreşe çocuklarını getiren Fatma Yıldız, Melek Köseer ve Fatma Uzan’ın da görüşlerine yer verilerek ücretsiz olarak yararlandıkları bu hizmetin onları iş hayatında nasıl güçlendirdiğine vurgu yapıldı.

Yeşim Kreşi’nde eğitim sertifikalı 1 yönetici, 2 vardiya sorumlusu, 11 öğretmen, 8 bakıcıdan oluşan toplam 22 kişilik uzman bir ekip görev alıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X