Yeşim, Nike’ın Avrupa’daki eğitim merkezi

‘Önce İnsan’ ilkesi ile hareket eden Yeşim Tekstil, eğitim konusundaki çalışmalarını üst seviyeye çıkararak, bu alanda da fark yaratmayı başardı.

Yeşim, Nike’ın Avrupa’daki eğitim merkezi

Üretimde verimliliği ve karlılığı artırmanın ötesinde insana yatırım yaparak çok daha önemli bir amaca hizmet etmeyi hedefleyen Yeşim Tekstil, Yeşim Akademi’yi hayata geçirdi. Firma ‘Önce İnsan’ anlayışının bir yansıması olan Yeşim Akademi ile kurumsal ve bireysel olarak gelişmeyi ve geleceğe emin adımlarla ilerlemeyi hedefliyor.

Akademi’de ilk eğitimi, firmanın stratejik ortaklarından Nike’ın Eğitim Direktörü Himashel Alwis verdi. Yeşim ve Nike  çalışanlarına yönelik ‘yalın eğitimle’ başlayan program teorik ve uygulamalı olarak yapıldı.

İki hafta boyunca devam eden eğitimlerin sertifika töreni de Nike ve Yeşim Tekstil yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 23 kişiden oluşan Yalın Eğitim Grubu’na sertifikaları, Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, Yeşim Tekstil Genel Müdür Yardımcısı Selim Şankaya ve Nike üst düzey yöneticileri tarafından takdim edildi.

GLOBAL YAPIDA LİDERLİK

Avrupa bölgesindeki Nike tedarikçileri için düzenlenecek yalın eğitim programları da, bundan sonra Yeşim Akademi’de yapılmaya başlanacak. Böylelikle 2006 yılından beri yalın üretim modelini uygulayan ve çalışanlarına yönelik birçok eğitim düzenleyen Yeşim Tekstil, bu konuda da global yapıda liderlik edecek.

İNSANA YATIRIMI BELGELEMİŞ OLUYORUZ

Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, sertifika töreninde yaptığı konuşmasına, babası merhum Şükrü Şankaya’nın ‘Biz sanayicilerin ekonomiye yaptığı katkı çok önemli. Ama ondan da önemli olan eğitime yapacağımız katkı.

Çünkü eğitime yapacağımız katkı sadece bugünümüz için değil geleceğimiz için de çok önemli ve değerli’ sözünü hatırlatarak başladı. ‘Önce insan’ felsefesini benimseyen Yeşim’de bu söz doğrultusunda en önde gelen konulardan birinin insana yatırım yapmak olduğunu dile getiren Şankaya, ”Buradan aldığımız feyzle ve iş birliği yaptığımız stratejik ortaklarımızın da desteğiyle kişisel gelişim ve insana yatırımımızı bu şekilde bir kez daha belgelemiş oluyoruz. Eğitim için tüm imkanlarımızı kullanalım ve yarınlarımızı hep birlikte şekillendirelim” dedi.

BİZİM İÇİN AYRI BİR ANLAMI VAR

Yeşim Akademi’yi hayata geçirirken, verimlilik ve karlılığı artırmanın ötesinde çok daha önemli bir amaca hizmet ettiklerini ifade eden Şenol Şankaya şunları kaydetti: “Çalışanlarımızın mesleki gelişimlerinin yanı sıra kişisel gelişimine de destek olarak mutlu ve üreten bireylerden oluşan bir toplum yaratmak istiyoruz. Böylelikle ülkemizin geleceği için Yeşim Tekstil olarak üzerimize düşeni yapmış olacağız.

Akademimizde ilk eğitimleri stratejik ortağımız Nike ile birlikte ‘Yalın Yönetim’ konusunda yapmanın da bizim için ayrı bir anlamı var. Bundan sonraki süreçte eğitimlere global yapıda da ev sahipliği yapacak olmamız bizim için çok önemli.

2006 yılından bu yana ‘Yalın Üretim’ modelini uygulayarak, çalışanları için birçok eğitim düzenleyen firmamız, bu konuda da global yapıda liderlik etmiş olacak.”

PASTA KESEREK KUTLADILAR

Yeşim Tekstil’de gerçekleştirilen sertifika töreninin finalindeki kokteylde pasta kesilirken, zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamlayan Yeşimliler hem Yeşim Akademi’nin kuruluşunu, hem de başarılarını kutlayarak keyifli vakit geçirdiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X