Yeşim’den istihdam atağı

Dünya markalarına hazır giyim ve ev tekstili üretimi gerçekleştiren Yeşim Tekstil, İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü ile imzalanan özel protokol çerçevesinde 500 kişiyi düz dikiş makineci olarak eğiterek istihdama kazandıracak.

Yeşim’den istihdam atağı

Geleceğe dönük planlamaları çerçevesinde 2019 yılı sonuna kadar bin kişilik ek istihdam sağlama kararı alan Yeşim Tekstil, İŞKUR ile yeni bir protokol imzaladı. Yeşim Tekstil İnsan Kaynakları ve Sosyal Uygunluk Direktörü Fatoş Hüseyinca, imza törenindeki konuşmasında, İŞKUR’la Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Programı kapsamında 500 kişiyi kapsayan bir eğitim protokolüne imza attıklarını söyledi.

Yeşim olarak İŞKUR’la sürekli iş birliği içinde olduklarını ve staj ile işbaşı programları düzenlediklerini hatırlatan Hüseyinca, ‘’Söz konusu protokolün en büyük farklılığı, iş birliği çerçevesinde Uludağ Üniversitesi’nden alınan eğitim modülü üzerinde programın kurgulanmış olması.

Programa katılanlar söz konusu modül sayesinde Uludağ Üniversitesi, İŞKUR ve Yeşim Tekstil onaylı sertifika sahibi olacak. Bu sertifika, katılımcıların gelecek kariyerleri ve gelişimleri açısından son derece değerli” dedi.

TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

İŞKUR Bursa İl Müdürü Eren Türkmen de, Yeşim Tekstil ile birçok alanda iş birliği yaptıklarını dile getirdi. Söz konusu protokolle yeni bir kulvarda iş birliğine gittiklerini kaydeden Türkmen, ‘’Programa dahil olanların yeni bir eğitim modülü ile firma bünyesinde teorik ve pratik eğitim alarak sertifika sahibi olacakları bir protokol düzenledik.

Düz dikiş makinecisi mesleğindeki 500 kişiyi Yeşim’in uzman ekibi aracılığı ile yetiştirerek istihdama kazandıracağız. Milli istihdam seferberliğimiz tüm hızıyla devam ediyor. Yeşim’in ortaya koyduğu performans ve iş birliğinden dolayı tüm Yeşimlilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X