Yeşim’den Türkiye’ye örnek işbirliği

Hazır giyim ve tekstilin öncü kuruluşu Yeşim, örnek bir çalışmaya daha imza attı. Şirket, Valilik’le yaptığı işbirliği çerçevesinde, inovasyon kültürünün yaygınlaşmasına liderlik etmeyi amaçlıyor.

Yeşim’den Türkiye’ye örnek işbirliği

Hazır giyim ve tekstil sektörünün öncüsü Yeşim Tekstil ile Bursa Valiliği AB Proje ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, inovasyon ve yenilikçilik konusunda iş birliği protokolü imzaladı.

Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bursa Valiliği AB Proje Ofisi’nde gerçekleştirilen imza töreninde, iş birliğinin Türkiye’de ‘yenileşim’ konusunda kamu-özel sektör iş birliğinde yapılan ilk çalışma olması itibarıyla özel bir önem taşıdığını belirtti. Protokolün konuya ilişkin çalışmalara değer katacağını vurgulayan Kadiroğlu, ”Avrupa İnovasyon Skorbordunda (EIS) yer alan çeşitli göstergelere göre, Türkiye’nin ‘Trend Chart’ raporu, ülkemizin inovasyon performansının yeterince iyi olmadığını göstermektedir. Bu nedenle inovasyonun tüm devlet politikalarına entegre edilmesi, inovasyon vizyonu oluşturma politikası ve bunun altyapısının kurulması ile uygulanmasını sağlamak, bir ihtiyaç haline geldi” dedi.

STRATEJİK YAKLAŞIM

Bundan hareketle Türkiye’de inovasyon faaliyetlerinin artmasına, bu faaliyetlere sistematik ve stratejik yaklaşımlarla süreklilik kazandırılmasına katkı sağlamak amacıyla söz konusu iş birliğine gidildiğini dile getiren Kadiroğlu, ”Bu sayede hem inovasyon için insan kaynağı ve yeteneklerin gelişmesine katkı sağlanması hem de inovasyonu destekleyen ortamlar oluşturarak, bölgesel iş birliği ve bütünleşmenin teşviki, inovasyon kültürünün yayılması, kurumlar arası iş birliğiyle bu konuda kamuoyunda bilinç oluşturulması hedeflendi” diye konuştu.

YENİLİKTEN UZAK KALAN YOK OLUR

Yeşim Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Uzun, yenilikten uzak kalan şirketlerin dünyadaki rekabet koşulları ile mücadele edemeyeceklerini, bu sebeple Yeşim Tekstil’in özellikle yenilikçi stratejiler doğrultusunda hareket ettiğini anlattı. Protokole imza atmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Uzun, bu işbirliği ile Bursa’da hatta Türkiye’de örnek bir çalışmaya imza atacaklarını söyledi.

LİDERLİK ETMEK İSTİYORUZ

Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur, protokolle inovasyon kültürünü yaygınlaşmasına liderlik etmek istediklerini söyledi. AB Proje ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ile ilk olarak 2012 yılında inovasyon konusunda yapılan İnovatus projesi kapsamında proje paydaşı olarak bir araya geldiklerini anımsatan Cesur şu bilgileri verdi:

“Projeye katılan tek özel firma olarak Viyana ve Amsterdam’a gitmiş, oradaki kuruluşlarla  inovasyonla ilgili bilgi alışverişinde bulunmuştuk. Bu süreç bizim için çok öğretici oldu. İşte buradan yola çıkarak imzaladığımız bu protokolle inovasyon kültürünü hem firmamızda hem de Bursa’da yaygınlaştırmak için bu konuya liderlik etmek istiyoruz. Yeşim Tekstil olarak inovasyona büyük önem veriyoruz ve firmamızla ilgili yol haritamızı oluştururken hep buradan yola çıkıyoruz. Tüm stratejilerimize yenilikçilik kültürünü entegre ettik. Geçtiğimiz günlerde de BUSİAD’ın Uludağ Üniveristesi ile birlikte hayata geçirdiği Yenileşim Yaratıcılık yarışmasında stratejinin Yönetimi ile ilgili ‘Yenileşim Ödülü’nü aldık. Bu doğrultuda çalışmalarımıza sistematik bir şekilde devam etmek istiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X