Yeşim’e Ağrı’da büyük ilgi

Dünya markalarına yaptığı üretimle tekstil ve hazır giyim sektörünün Türkiye’deki öncü firmaları arasında yer alan Yeşim Tekstil, Ağrı Tekstilkent’te geçtiğimiz mart ayında temelini attığı fabrika için işçi alımlarına başladı.

Yeşim’e Ağrı’da büyük ilgi

Dünya markalarına yaptığı üretimle tekstil ve hazır giyim sektörünün Türkiye’deki öncü firmaları arasında yer alan Yeşim Tekstil, Ağrı Tekstilkent’te geçtiğimiz mart ayında temelini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya’nın attığı fabrika için işçi alımlarına başladı. 44 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen üretim tesisinin büyük bir bölümü tamamlandı.

Yeşim Tekstil İnsan Kaynakları ve Sosyal Uygunluk Direktörü Fatoş Hüseyinca, yaptığı açıklamada, Ağrı Valisi Süleyman Elban’ın da desteğiyle açılacak olan tesis sayesinde işsizliğin azaltılacağını söyledi.

Tüm ürünlerini ihraç eden bir firma kurduklarını belirten Hüseyinca, diki ve nakış baskı üzerine faaliyete geçecek olan tesis içerisinde kreş, yemekhane ve spor alanlarının da yer aldığını ifade etti. İşe alımda yoğun bir başvuruyla karşılaştıklarına dikkati çeken Hüseyinca, ilk etapta 150 kişilik bir alım yapılacağının altını çizdi.

Hüseyinca, ‘’Sadece üretim elemanları değil, kreş öğretmeni, hemşire, muhasebe ve güvenlik görevlileri de alacağız. İlk etapta 150 kişilik kontenjana bin 500 kişinin başvurması hem büyük bir mutluluk hem de bu kadar işsizin olması üzüntü veriyor. Tabii ki bu işsizlere istihdam sağlamak çok güzel bir şey” dedi. Ağrı Valiliği’nin Ağrı Merkez’de E-90 D100 karayolu güzergahında Ağrı Tekstil Kent Projesi kapsamında tahsis ettiği arsa üzerinde yapımı hızla devam eden tesisin, önümüzdeki aylarda hayata geçmesi planlanıyor. Tesiste üç yıl içinde sağlanacak 5 bin kişilik istihdam ile birlikte bölgenin işsizlik sorununun çözümüne de katkı sağlanması hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X