Yeşim’i örnek gösterdi kreş çağrısı yaptı

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı İpek Yalçın, kadınların yaşlı ve çocuk bakımı nedeniyle iş hayatından uzaklaştıklarını belirterek, ”Yeşim Tekstil dışında kreşi olan firma yok. Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) içinde ise sadece

Yeşim’i örnek gösterdi kreş çağrısı yaptı

ASLIHAN AYDIN

 

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile gerçekleştirdiği ‘Kadınlar için Daha Çok ve Daha İyi İşler’ projesi kapsamında hazırlanan Kadın İstihdamı Eylem Planı’nın stratejilerini belirlemek için Almira Hotel’de toplantı düzenlendi. 

ILO Ulusal Proje Koordinatörü Ebru Özberk Anlı, buradaki konuşmasında, 2013 yılından beri 4 pilot ilde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Anlı, geliştirilen modelleri 81 ilde yaygınlaştırmayı istediklerini ifade etti. İŞKUR İl Müdürü Eren Türkmen de, bu ay içinde 30 iş ve meslek danışmanının İstanbul’da toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimine katılacaklarını bildirdi.

OSB’LERDE MUTLAKA OLMALI

BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, kadının iş hayatından uzaklaşmasında iki etken gördüklerini vurguladı. Yalçın, “Bu etkenlerin biri çocuk diğeri ise yaşlı bakımı. İş gücüne katılmayan kadınların yüzde 62’si evde çocuk baktıklarını, eğer hizmet olursa yüzde 80’i iş hayatına geri döneceğini söylüyor. Yeşim Tekstil dışında kreşi olan firma yok. DOSAB’ta da bir kreş bulunuyor. 1,5 saat uzaklıkta kreşe çocuk bırakmak çok zor. OSB’lerde kreş kurulursa ve Bursa örnek il olmayı başarırsa, kadınlar için adım atılmış olacak” ifadesini kullandı.

EĞİTİM VURGUSU

Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Erkut Öneş ise, kadın erkek ayrımcılığını gözetmeyen ve kadının da çalışabileceğini kabul eden anlayış için eğitimin gerekli olduğunu anlattı. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Özlem Işığıçok da, dünyada işlerin yüzde 66’sının kadınlar tarafından yapıldığını, ancak toplam gelirin yüzde 10’unu alabildiklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X