Yeterince su içmediğimizde ne olur?

Tıp enstitüleri, kadınların günde dokuz bardak su içmelerini tavsiye ediyor. Tüm o tuvalet ziyaretlerine değip değmeyeceğini merak ediyorsanız eğer, yapılan araştırmalara göre yanıt, evet.

Yeterince su içmediğimizde ne olur?

Sağlık problemlerine daha yatkın olursunuz

Yüksek seviyede su tüketimi, böbrek taşı, idrar kesesi ve kolon kanseri ve kalp krizi riskinde düşüşle ilişkilendiriliyor.

Metabolizmanız yavaşlar

Dr. Howard Murad, 2010 yılında yaptığı bağımsız araştırmada, vücuttaki su miktarının artmasıyla bazal metabolik oranın (dinlenme halindeyken yakılan kaloriler) da hızlandığını saptadı.

Daha fazla düşünmek zorunda kalırsınız

2011 yılında yapılan bir araştırmada, susuz kalan gençlerin beyinlerinin küçüldüğü; bir problem çözme oyunu oynamaları istendiğinde ise performanslarının yeterince su içen gençler kadar iyi olduğu ancak beyinlerini daha fazla çalıştırmak zorunda kaldıkları görüldü. (Su içmek, beyni normal boyutuna geri getirir.)

Daha fazla yemek yersiniz

2010 yılında, 45 yetişkin katılımcı ile yapılan bir araştırmanın sonucunda, her öğünden önce 230ml lik bardaktan iki kez su içen kişilerin, yemekte 75-90 kalori daha az tükettikleri görüldü. (Üç ay sonunda, su içenler, susuz kalan diyetçilerden yaklaşık 2,5 kg daha fazla kilo verdi.)

Kırışıklıklarınız artar

Dr. Murad, araştırması boyunca, suyun aynı zamanda da cildi dolgunlaştırdığını, ince çizgileri ve kırışıklıkları doldurduğunu ve mat görünümü canlandırdığını gördü.

Ruh haliniz kötüye gider

2009 yılında, Massachusetts Tufts Üniversitesinden araştırmacılar, ekip arkadaşlarından yeterince su içmeden 60-75 dakikalık bir yüksek etkili aerobik egzersizine katılmalarını istediler. Diğerleri ise yeterince su içmişlerdi. Sonuç olarak, susuz kalan grubun raporlarında yorgunluk, öfke, can sıkkınlığı, gerginlik gibi şikâyetlerin daha fazla olduğu görüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X