Yiğitali hizmet binasına kavuşuyor 

Osmangazi Belediyesi, Yiğitali Mahallesi’ne modern bir hizmet binası inşa ediyor. İçerisinde muhtarlık, kahvehane ve misafirhanenin yer alacağı Yiğitali Hizmet Binası’nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yiğitali hizmet binasına kavuşuyor 

Toplam 128 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Yiğitali Hizmet Binası’nda muhtarlık, kahvehane ve misafirhane yer alacak. Düzenlenen törenle temeli atılan hizmet binasının yaklaşık 5 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 

“GELENEKSEL YAPIYI KORUMALIYIZ”…

Temel atma töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, merkezden en uca kadar tüm mahallelere hizmetlerde bulunduklarını ifade ederek, “Bir şey diyorsak yaparız. Yapamayacağımız şeyi de ne konuşur ne de sözünü veririz. Köylerimizin hepsine hizmet götürdük.

Yiğitali mahallemize de çeşitli hizmetlerde bulunduk. Şimdi de caminin yanında yer alan eski binayı yıktık ve yerine hizmet binası inşa ediyoruz. Yiğitali, Osmangazi’nin güzel mahallelerinden biri. Köylerden kente göç yaşanırken, bu güzel köyümüze dışarıdan gelenler daha fazla oluyor.

Bu mahallemizdeki geleneksel yapıyı korumamız lazım. Geleneksel adetlerimizi bu yeni hizmet binasında yaşatmak istiyoruz. Orada kıraathane ile birlikte muhtarlık binası ve misafirhane yer alacak. Hizmet binasında misafirhane olması, bu köyümüzün misafirperverliğini de gösteriyor. Bu güzel bir gelenek” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X