Yılan sanarak öldürüyorlar ama… Nesli tükenmek üzere!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde halk arasında ‘kör yılan’ olarak bilinen ve nesli tehlike altında olan çiftçi dostu, tehlikesiz ‘oluklu kertenkele’ itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak doğal ortama bırakıldı.

Yılan sanarak öldürüyorlar ama… Nesli tükenmek üzere!

İHA’nın haberine göre, akşam saatlerinde Camivasat Mahallesi Körfez Polis Merkezi karşısında yılan olduğu ihbarı alan itfaiye ekipleri alarma geçti.

İtfaiye ekipleri, bulunduğu yere nasıl geldiği bilinmeyen hayvanın yılan olmadığını, termit, karınca ve küçük böceklerle beslenen çiftçi dostu olan oluklu kertenkele olduğunu tespit etti.

İtfaiye Amirliği ekipleri, bacakları bulunmayan, zararsız ve uysal bir hayvan olan oluklu kertenkeleyi yakalayarak çuvala koyduktan sonra doğal ortama bıraktılar.

“NESLİ TÜKENMEK ÜZERE”

Yetkililer, oluklu kertenkelenin vatandaşlar tarafından ayakları olmadığı için yılan sanılarak öldürüldüğünü belirterek, “Yılanlarda göz kapakları yoktur, ama bunların göz kapakları vardır. Ayrıca derisinin kenarlarında oluklar bulunuyor. Zehirsiz ve ısırmaz bildiğimiz kertenkeleler ne ise bu da aynıdır. Nesli tükenmek üzere olduğu için kesinlikle öldürülmemelidir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X