Yıldırım: ’12 günde 82 roket atıldı’

Başbakan Binali Yıldırım, ”Yolları böldük hayatları milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz bunu herkes böyle bilsin” dedi. Yıldırım, Ankara-Niğde Otoyolu’nun 2019’un sonunda hizmete gireceğini söyledi.

Yıldırım: ’12 günde 82 roket atıldı’

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin’den; Reyhanlı’ya Hatay’a, Kilis’e 12 günde 82 roket attıldığını ve toplam 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara-Niğde Otoyolu’nun Gölbaşı’daki temel atma töreninde konuştu.

Başbakan Yıldırım, Ankara-Niğde Otoyolu’nun 2019’un sonunda hizmete gireceğini söyledi. Başbakan, konuşmasında Zeytin Dalı Harekatı’na da değindi. 

Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Bu yolun hikayesi çok hazin. 2000-2001 krizinden önce bu yolun yapımı ihale edilmiş 8-10 tane firmaya verilmiş teminat mektupları yatmış. Türkiye krizle yerle bir olunca proje de rafa kalkmış. Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın dediniz Türkiye bu kutlu yürüyüşüne o günlerden itibaren başladı. Yolları böldük hayatları milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz bunu herkes böyle bilsin. Bu proje 4 milyar lira. Eski para ile 4 katrilyon. 9 sene bu yol işletilecek 9 sene sonunda devletin eline geçecek. Güzel iş değil mi? Para harcamıyorsunuz. 2020 çok geç 2019 sonunda bitirecek miyiz? 2019’un sonunda Ankara-Niğde Otoyolu bitecek ve hizmete girecek. Ankara-Niğde ver elini 2 saatte oradasınız. Yolun ana uzunluğu 277 kilometre 55 kilometre de bağlantıları tutuyor toplam 332 kilometre bir uzunluğa ulaşıyor. Yol üzerinde 5 tane viyadük var 28 köprü 114 tane alt geçit 5 tane dinlenme tesisi var.

Bölünmüş yolları bugün dünya ballandıra ballandıra anlatıyor Türk mucizesi diyor. Bölünmüş yollar sadece zaman kısaltmıyor hayat kurtarıyor. Yol medeniyettir diye atalarımız bu lafı boşuna söylememişler. Medeniyet inşa eden bir ecdadın evlatları olarak Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları Türkiye için 15 yıldır gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Bu yol da anahtar teslim onu unutmayın.

Türkiye büyük bir ülke güçlü bir ülke büyük bir ülkede büyük düşünmek lazım büyük projeler yapmak lazım. Biz de 15 yıldır bunu yapıyoruz. Havayolunu halkın yolu yaptık. Akıl yollarıyla iletişimde Türkiye’ye çağ atlattık. 30-40 yıl sonrasının Türkiyesini hayal ettik düşündük. Yarını değil gelecek nesilleri düşünerek çalışıyoruz.

”12 GÜNDE 82 ROKET ATTILAR”

İçeride ve dışarıda milletimizin huzuru ülkemizin aydınlık yarınları için terörle amansız bir mücadele yapıyoruz. Terör örgütlerini bölgeden çıkarmak için daha önce Fırat Kalkanı operasyonunu yaptık. 130 bin Suriyeli oraya döndü yerleşti. 160 bin çocuk eğitime başladı zulüm göç sona erdi. Aynı şekilde Afrin’de de PKK PYD YPG DEAŞ terör örgütlerini yok etmek sığınaklarını barınaklarını silahlarını başlarına yıkmak için kahraman askerlimiz iş başında. Tünellerini, mevzilerini, her şeylerini başlarına yıktık, hepsinin de canına okuyacağız, tertemiz edeceğiz. Afrin’e niye gittik? Bugün itibariyle bu operasyonun ne kadar haklı olduğunu bütün dünya bilsin istiyorum. Şu ana kadar 82 tane roket atıldı. Bu alçaklar Afrin’den Reyhanlı’ya, Hatay’a, Kilis’e tam 82 tane, 12 günde roket attılar. Bu roketler sebebiyle 5 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 100’den fazla da yaralanan vatandaşımız var. Yıkılan binalar, camiler ayrıca buna dahil değil. Peki bu durumda ne yapacağız biz? Elimizi kolumuzu bağlayıp bu alçakların masum insanlara roket, bomba göndermesini mi bekleyeceğiz Beklemedik, tepelerine bindik. Hem yurt içinde hem yurt dışında bunları yok edinceye kadar mücadeleye devam, durmak yok. Amacımız milletin huzurunu, güvenliğini sağlamak.

ANKARA-KONYA YOLUNUN GÖLBAŞI KISMI YERİN ALTINA ALINIYOR

Ankara-Konya yolunun Gölbaşı kısmını yerin altına alıyoruz. Böylece artık orada trafik kazaları falan inşallah olmayacak. Büyük bir proje 200 trilyondan fazla imzaladık kararını verdik hayırlı uğurlu olsun.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X