Yıldırım çalmadık kapı bırakmıyor 

Yıldırım Belediyesi, oluşturduğu ‘Edebali ile el ele’ projesiyle ilçede çalınmadık kapı bırakmıyor. 

Yıldırım çalmadık kapı bırakmıyor 

İlçe sakinlerini ziyaret eden Yıldırım Belediyesi Saha Araştırma Ekibi, ‘Edebali ile el ele’ projesi ile Yıldırımlıların misafiri oluyor.

İlk etapta mahallelerde ön araştırma yaparak başlanan çalışmaların ardından vatandaşların evlerine konuk olan ekipler, Yıldırım Belediyesi’nin yaptığı bütün hizmetlerin yer aldığı mülakat formunu ilçe sakinlerinin bilgisine sunuyor.

Kasım ayı içerisinde Çınarönü, Siteler, Emirsultan, Yavuzselim, Beyazıt, Vatan ve Ulus mahallelerinde 2 bin 165 haneye ekipler konuk olarak vatandaşlarla yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

Proje çalışmalarında 2017 yılının başından itibaren Yıldırım’ın 40 mahallesinde 17 bin 79 haneyi ziyaret eden ekipler, daha yaşanabilir bir şehir oluşması için vatandaşların yönetimde söz sahibi olmaları adına ilettikleri talepleri rapor haline getiriyor.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda tespit edilen sıkıntılar üç aşamalı olarak çözüme kavuşturuluyor.

Mobil ekipler aracılığıyla müdahale edilen sorunlar anında gideriliyor.

Orta vadeli çalışma gerektiren sorunlar ise ilgili birimlere rapor edilerek 3 gün içerisinde çözülüyor.

Daha uzun vadeli çalışma gerektiren talepler ise ilgili müdürlüklere aktarılarak takibi sağlanıyor ve en kısa süre zarfında çözüme kavuşturuluyor.

Yıldırım ile ilgili atılacak her adımda ortak aklı esas alarak vatandaşların yönetimde söz sahibi olması için hareket ettiklerini belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sıkıntılara çözüm üretmek yeterli değil. Bunu sağlarken aynı zamanda hemşerilerimizin yönetim mekanizmamızda yer almalarını çok önemsiyoruz. Katılımcı belediyecilik anlayışı gereği toplumun bütün kesimleriyle yakın temas halindeyiz. Yıldırım’ı Yıldırımlılara birlikte aydınlık bir geleceğe taşıyoruz. Çalınmadık kapı, sıkılmadık el, görüşülmedik tek bir kişi bırakmadan, ilçemiz ve hemşehrilerimiz için en iyi hizmeti gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bizim önceliğimiz insanlarımızın yaşamaktan mutluluk duyduğu bir şehir oluşturmak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X