Yıldırım: ‘İstanbul’un bütün çeşmelerinden su ve internet akacak’

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kentin tarihi güzelliklerini teknolojiyle buluşturma projesi kapsamında tarihi çeşmelerden ücretsiz, kablosuz internet yayını yapılmasını hedefliyor

Yıldırım: ‘İstanbul’un bütün çeşmelerinden su ve internet akacak’

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Binali Yıldırım, İstanbul’un tarihi çeşmelerinden ücretsiz, kablosuz internet  yayını vadediyor. 

Yıldırım’ın iletişim ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre,  hazırlanan projeyle, İstanbul’un tarihi güzellikleri teknoloji ile buluşacak.

Dünyanın önde gelen kültür ve medeniyet şehirleri arasında yer alan ve  sahip olduğu tarihi eserlerle her yıl milyonlarca turisti ağırlayan megakent  İstanbul’da, özellikle Osmanlı tarih ve kültürünü uzun yıllardır üzerinde taşıyan  tarihi çeşmeler, yeniden kullanıma açılacak.

Türk ve İslam toplumlarında temizlik ve içme suyu ihtiyacını  karşılamak amacıyla yapılan ve yedi tepeli şehrin tarihine şahitlik eden 937  çeşme böylece hayata dönecek.

Aynı zamanda teknik altyapıda yapılacak düzenlemelerle geliştirilecek  çeşmelerden, ücretsiz kablosuz internet yayını yapılacak.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X