Yıldırım Kent Konseyi Mevlana’yı unutmadı

Yıldırım Kent Konseyi Kültür ve Sanat Grubu tarafından Mevlana Haftası çerçevesinde düzenlenen Mevlana’yı anma programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Yıldırım Kent Konseyi Mevlana’yı unutmadı

Yıldırım Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa AK Parti 22. Dönem Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Polat, Yıldırım Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, Mevlana’nın dünyaya mal olmuş önemli bir isim olduğunu ifade ederek, “Konseyimizin Kültür ve Sanat Grubu tarafından hayata geçirilen bu organizasyondan dolayı çok mutluyum. Yıldırım Kent Konseyi olarak yalnızca Bursa’da yaşamış gönül erlerine değil, Anadolu coğrafyasını ışığıyla aydınlatmış, ateşiyle ısıtmış ve yüreklerden sınırları kaldırıp gönüllere nurunu saçmış olan Mevlana’yı anmak, anlatmak çok güzel bir duygu” diye konuştu.

Mevlana’nın insan sevgisi temeli üzerine tarihe yazılmış önemli hizmetleri inşa ettiğini ifade eden Başkan Tilci, “Mevlana, tevazu, hoşgörü ve inanç fikriyatının manevi parıltılarını asırların ötesindeki nesillere ulaştırıp onları ihya etmiş önemli bir isimdir. O, bizim örnek almamız gereken bir kişidir” diye konuştu.

Programın düzenlenmesinde başta Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali olmak üzere herkese teşekkür eden Başkan Tilci, manevi şahsiyetleri yaşatmak için etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Kur’an-ı Kerim ve Mevlana şiirlerinin okunması ile devam edildi. Tasavvuf müziği ve sema gösterisi ile sona erer program sonunda katılımcılar, Mevlana’yı anlatan resimlerin bulunduğu sergiyi gezme fırsatı buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X