Yıldırım ortak aklın ışığında yönetiliyor 

Yıldırım Belediyesi ile Yıldırım Kaymakamlığı tarafından tertiplenen ‘Genişletilmiş Muhtarlar Toplantısı’nda hizmetlerin vatandaşa daha hızlı ulaşması için fikir alışverişinde bulunuldu. 

Yıldırım ortak aklın ışığında yönetiliyor 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, il ve ilçede kamusal hizmet veren kurum temsilcilerinin buluştuğu ‘Genişletilmiş Muhtarlar Toplantısı’nda 69 mahalle muhtarı ve bürokratlarla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Belediye Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’ndeki Yıldırım Han Konferans ve Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Edebali, göreve başlamadan önceki vaatlerinden birinin de muhtarlarla sık sık bir araya gelerek, mahallenin ihtiyaçlarını ve halkın taleplerini dinlemek olduğunu hatırlattı.

Edebali, “Katılımcı belediyecilik ve ortak akıl düşüncesiyle yaptığımız bütün hizmetlerde vatandaşlarımızın fikir ve görüşleri önceliğimizi oluşturuyor. Bunu yaparken de mahallelerde atan nabzı en iyi bilen, vatandaşla belediye arasında köprü olarak bölgelerindeki talepleri bizlere aktaran muhtarlarımızla yakın çalışma yürütüyoruz. Geride kalan yaklaşık 4 yılda muhtarlarımızla hem toplantılarda, hem mahalle ziyaretlerinde hem de yaptığımız görüşmelerde hemşehrilerimize daha iyi hizmet etmek için sayısız istişarelerde bulunduk. Gerçekleştirdiğimiz toplantının öncesinde Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz, uzun çalışmalarla muhtarlarımızın taleplerini yazılı olarak aldılar ve bunları ilgili kurumlara ilettik. Önemli olan sonuç almak. Bu iletişim, muhtarlarımız aracılığı ile vatandaşlarımıza aktarıldığı zaman şehrimizin hem sosyal refah seviyesi hem de katılımcı yöneticilik acısından önemli ve değerlidir” dedi.

Yıldırım’da son 40-50 yıldır yaşanan yoğun göç sebebiyle şehircilik kurallarını uygulamadan, plansız yapılaşma ile sağlıksız, niteliksiz büyüyen yapı stokunun öncelikli meselelerden biri olduğuna işaret eden Başkan Edebali, “İlçemiz nüfusu itibariyle Türkiye’nin 52 ilinden büyük ve Bursa’nın yüzölçümü itibari ile en küçük ilçesi. Kadim bir medeniyete sahibiz. Cihan imparatorluğu Osmanlı’nın temelleri ilçemizde atılmış. Çok önemli tarihi ve kültürel mirasa sahibiz. Medeniyetimizin ilk kırsal sivil mimari örneği Cumalıkızık, Osmanlı’nın ilk askeri mimarî örneği Balabanbey Kalesi Yıldırım’da. Şehirciliğin temelleri 1421 yılında, daha Amerika diye bir ülke yokken Yıldırım Külliyesi’nde atılmış. Bu kadar kadim bir medeniyete sahip, doğa harikası şehrimizde, Türkiye’nin 80 ilinden ve gönül coğrafyası topraklardan gelen misafirlerimizle büyük bir aileyiz. Sorunumuz son 40-50 yıldır yaşanan yoğun göç sebebiyle doğru şehirleşmeyi ve şehircilik kurallarını uygulamadan, plansız yapılaşma ile sağlıksız büyüyen yapı stokumuz. Artık şehrin güzelliklerinden çok önümüze gelen fiziki problemlerin tetiklediği diğer sorunları konuşuyoruz” diye konuştu.

Kronikleşmiş ve geçmişte ötelenmiş meseleleri çözüme kavuşturarak Yıldırım’ın geleceğini kurtarmak için sorumluluk üstlendiklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Göreve başladığımızda bu kronik hale gelen sıkıntılara kalıcı çare bulmak, insan-mekan ekseninde şehri geleceğe taşımak için kollarımızı sıvadık. Aldığımız bütün kararların merkezinde insan var. Yaptığımız her hizmet insana dokunmalıdır. Bunları yaparken vizyon projelerle şehrimize değer katıyoruz. Yaptığımız en önemli hizmet anlayışlarından bir tanesi de katılımcı belediyecilik dediğimiz birlikte karar almak, toplumun gündeminde olanı kendi gündemimize alarak daha iyi hizmet sunmak. Bu anlayışla ve şehrin nabzını tutmak için yaptığımız toplantıdan olumlu sonuçlar alarak Yıldırım’ı ortak akılla geleceğe taşıyacağımıza inanıyorum. Toplantımıza katılan tüm misafirlerimiz, bizlerle bir araya gelerek mahallelerimizin ihtiyaçlarına kulak verdiler. Yıldırım’ın sakini değil sahibi olan hemşehrilerimizle, şehrimize hizmet eden bürokratlarımızla ve bizlere her konuda destek olan Kaymakamımız Mehmet Aydın’la birlikte ilçemizi ‘ideal şehir’ hüviyetine kavuşturmak için çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Edebali, görev süresinin başından bugüne kadar ilçedeki 69 mahallede hayata geçirilen ve proje aşamasında olan kentsel dönüşümden, yapılacak prestijli projelere, rutin hizmetlerden ilçeye artı değer katacak çalışmalara kadar çok sayıda konuda sunum yaptı.

Gerçekleştirilen toplantının Yıldırım ailesinin tüm fertlerinin katıldığı, ilçeye hizmet ederken izlenecek yolların tespit edildiği önemli bir buluşma olduğunu belirten Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, “Bu bir aile toplantısı. Toplantının maksadı kurumlar arasında koordinasyon sağlamak ve vatandaşlarımızın muhtarlarımıza ilettiği talepleri tespit ederek gereken çalışmayı kısa süre içerisinde gerçekleştirmektir. Belediye bünyesindeki Muhtarlık İşleri Müdürlüğü toplantı öncesinde tüm muhtarlıkları ziyaret ederek, kurumlara iletilmesi gereken talepleri not aldı ve ilgili idareciye aktarılmasını sağladı. Yıldırım’da çalışmaktan iftihar ediyorum. Bu ilçeye hizmet etmek bizler için şereftir. Fazla sorunla karşılaşmamak bizlerin karnesine mutluluk olarak yansımaktadır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X