Yıldırım, Sosyal Yaşam Merkezi’ne kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Sağlıklı Kent Bursa’ hedefiyle Yavuz Selim Mahallesi’nde projelendirilen ‘Sosyal Yaşam Merkezi’, Yıldırım İlçesi’ndeki Yavuz Selim, Mevlana, Ulus ve Arabayatağı mahallelerinde yaşayan vatandaşların sosyal hayatların

Yıldırım, Sosyal Yaşam Merkezi’ne kavuştu

Bursa’yı hizmetleriyle geleceğe taşırken, sosyal sorumluluk bilinciyle de yatırımlarına yön veren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’, Yavuz Selim, Mevlana, Ulus ve Arabayatağı mahallelerindeki vatandaşların yaşamlarında yeni ufuklar açacak. 

Yavuz Selim Mahallesi’nde düzenlenen açılış töreninde, ‘Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin bölgeye değer katacak bir eğitim ve yaşam merkezi olduğunu vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, merkezin Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüreceğini belirtti. Yıldırım İlçesi’ndeki tesisin vatandaşların, özellikle gençler ve çocukların sosyal gelişimlerini destekleyeceğini vurgulayan Başkan Altepe, yaklaşık bin 400 metrekarelik bir alana sahip olan merkezin, Yavuz Selim kapalı pazar alanının bodrum katında; derslikler, fuaye, çalışma ofisleri, öğretmen odaları, kafeterya ve teknik diğer birimler oluşturularak kültür merkezi haline getirildiğini belirtti. Altepe, “Merkezin protokol ortakları arasında Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Bursa İşkur, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Dörtçelik Çocuk Hastanesi bulunuyor. Merkez, Yıldırım’da yaşayan dezavantajlı çocuklar ve aileleri ile çevre halkının kentlileşme sürecinde bireysel, sosyal, kültürel destek alabilecekleri bir ortam olarak hazırlandı” diye konuştu.

“MARKA BİR DÜNYA KENTİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Bursa’da güzel işler yapıldığını ifade eden Başkan Altepe, “Sosyal yaşam merkeziyle burada sosyal bir bütünleşme sağlanacak. Fiziki anlamda kenti yenilerken Bursa’nın her alanda kalkınıp gelişmesi için marka kent hedefiyle bir dünya kenti olmayı arzusuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu merkezde vatandaşlarımızın kentsel imkânlardan yararlanabilmeleri için yönlendirmeler de yapılacak. Bu sayede, kentlilik bilinci artırılacak, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere çevre halkın ilgi ve yeteneklerinin gelişimine katkı sağlanacak. Etkinlikler sayesinde çocuklarımız, zararlı alışkanlıklardan uzak tutulabilecek, sosyal ve kültürel etkinliklerle olumlu davranış modelleri benimsetilecek, sosyal yaşam becerilerini artırıcı mesleki eğitimler verilecek” şeklinde konuştu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye kazandırdığı sosyal yaşam merkezinin göçü yaşayan ve yoğunlukla geçim sıkıntısının hakim olduğu bölge halkının sosyal yaşamına destek vereceğini belirtti. Vali Karaloğlu, sosyal sorumluluk bilinci taşıyan hizmetinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, “Türkiye Cumhuriyeti, sosyal bir hukuk devletidir. Büyükşehir Belediyesi, sosyal bir devlet ve sosyal bir belediye olmanın gereklerini yerine getiriyor. Yavuz Selim’de yaptırılan sosyal yaşam merkezi de buna örnek bir hizmettir. Bu mahallede gençler ve çocuklar ile kadınlar için kurslar düzenlenecek. Mümkün olduğunca bu hizmetlerden tüm vatandaşların faydalanmasını istiyoruz. Bu sayede hem kentlilik bilinci edinilecek hem de kaliteli zaman geçirilmiş olacak. Bu yaşam merkezi sayesinde gençlerin iyi insanlar olarak yetişmelerine de katkı sağlanacak” dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise Türkiye’de son yıllarda yaşanan istikrarın önemine işaret ederek, “Sosyal yaşam merkezi, gençlerin gelişimini, istismar, ihmal ve uyuşturucudan uzak durarak hayata bağlanmaları, yaşamda daha güzel durmaları adına yapılan bir proje” diyerek Yıldırım’a hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Başkan Altepe, konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Durmuşlar ve Yıldırım Belediye Başkanı Edebali ile birlikte sosyal yaşam merkezinin açılış kurdelesini kesti. Başkan Altepe ve protokol üyeleri daha sonra merkezi gezerek çalışmalar hakkında bilgi edindi ve çocuklarla sohbet etti. Başkan Altepe’ye yoğun ilgi gösteren çocuklar, Başkan Altepe ile fotoğraf da çektirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X