Yıldırım: ‘Türkiye’ye yıllarca tuzak kurdular’

Başbakan Yıldırım, “Türkiye’nin kalkınmasından, ilerlemesinden rahatsız olanlar, Türkiye’ye yıllarca tuzak kurdular. Yeri geldi terör örgütleri, gazete manşetleri, vesayet odaklarıyla millete ayar vermeye çalıştılar. Demokrasiye tanklarla balans ayarı ver

Yıldırım: ‘Türkiye’ye yıllarca tuzak kurdular’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, “Bunların ‘tarafsız’ diye yere göre sığdıramadığı bir cumhurbaşkanı vardı. Ahmet Necdet Sezer. O zat cumhurbaşkanı olunca Anayasa Mahkemesi üyeliğine kimi atadı biliyor musunuz? Bir üniversiteden arkadaşını. Bitmedi. O zat atandı, bir de baktık ki adam Cumhuriyet Halk Partisi’nin parti üyesi. Bak bak bak tarafsız CHP’ye bak. Ama bunların eski alışkanlığı. Tek parti döneminde her şey bunlardı, genel başkan da cumhurbaşkanı da parti başkanı da her şey. Tek adam arıyorsan geçmişine bak. Geçmişinize bakın. Bunlar bu yalanları, iftiraları kendileri de biliyorlar ama işlerine gelmiyor.” dedi.

 

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Karabük’te Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

 

 “Türkiye ilelebet bağımsız yaşamaya devam edecek”

 

 Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

 

“2002’de rahmetli Ecevit, göklere çıkaramadığı Ahmet Necdet Sezer’i getirdi, başa geçirdi. Bütün partilerden gitti, destek aldı. En önce kendisi bozuştu. Niye? Bu sistemin yapısında sakatlık var, iki başlılık var. Bu sistem babayı oğula düşürür. Şimdi AK Parti var, bizim aramızda ayrı gayrı yok ama sadece AK Parti’ye göre bir sistem inşa edilmez. AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım fanidir, gelir geçer ama Türkiye, bekası için ilelebet bağımsız olarak yaşamaya devam edecek. Onun için güçlü sistem inşa etmemiz lazım. Bir daha 60, 80 darbesini, 28 Şubat’ı yaşamamamız lazım.”

 

“Türkiye’ye yıllarca tuzak kurdular”

 

Öngörülen anayasa değişikliğinin 20 yıl önce yapıldığında şu anda kişi başı milli gelirin 25 bin dolara ulaşacağını bildiren Yıldırım, geç kalınan her günde Türkiye’nin ve milletin kaybı olduğunu belirtti.

 

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

 

“Bugüne kadar ne yaptıysak millet için, memleket için yaptık. Bu mesele sen, ben meselesi değildir. Bu, memleket meselesidir. Bu doğrudan doğruya Türkiye’nin gelecek meselesidir. Türkiye’nin kalkınmasından, ilerlemesinden rahatsız olanlar, Türkiye’ye yıllarca tuzak kurdular. Yeri geldi terör örgütleri, gazete manşetleri, vesayet odaklarıyla millete ayar vermeye çalıştılar. Demokrasiye tanklarla balans ayarı vermeye çalıştılar. Türkiye’nin geleceğiyle, kaderiyle oynadılar. O eski alışkanlıklar 15 Temmuz’da da tekrar edildi ama bu sefer alçaklar tarafından. Ne dedi millet? ‘Dur bir dakika millet varsa zillet olmaz, millet varsa zafer vardır’ ve o gün dünyaya demokrasi dersini verdi. Siz verdiniz. Dünyaya bayrağın, ezanın, demokrasinin nasıl muzaffer olacağını, tankların, tüfeklerin, uçakların nasıl yerle bir olacağını göğsünüzü siper ederek, sizler gösterdiniz. İşte böyle büyük bir milletin evladı olmaktan ne kadar gurur duysanız azdır.”

 

“CHP memleketin yalan fabrikası olmuş”

 

Başbakan Yıldırım, “Sen değil miydin terör örgütünün yandaş İMC televizyonunda ‘Anayasa’nın ilk üç maddesi icap ederse değişir’ diyen? Sayın Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı sistemi ile Anayasa’nın 3 maddesi değişecek olsa siz dünden ‘evet’ derdiniz. Onun için hiç kimse heveslenmesin. Türkiye’nin üniter devlet yapısına, milleti ile ülkesi ile bağımsız bütünlüğüne göz diken kim varsa bu millet onun gözünü oyar. Hiç kimse merak etmesin.” diye konuştu.

 

 Yıldırım, “Niye ‘hayır’ dediklerini bilmedikleri için milleti korkutmaya, aldatmaya devam ediyorlar. Şaşmıyoruz, biz bunları tanıyoruz. Bunlar 15 yıldır yalandan, dolandan, iftiradan başka bu millete hiçbir şey söylemediler. Adeta Karabük’ün Kardemir’i var, demir çelik fabrikası var, mavi alevi var, CHP de memleketin yalan fabrikası olmuş. Tek bildikleri, ürettikleri yalan, tezvirat.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X