Yıldırıma Osmanlı mahallesi kurulacak

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa turizmine katkı sağlamak amacıyla bir semti Osmanlı mahallesi olarak düzenleyeceklerini söyledi.

Yıldırıma Osmanlı mahallesi kurulacak

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşümle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Dönüşümü tarihi mirası koruyarak tasarlayacaklarını belirten Edebali, “Yeşil Türbe’den Cumalıkızık’a kadar bütün tarihi mekanları çok iyi tasarlayarak turizme daha faydalı hale getireceğiz. Medeniyete giden yolun şifreleri bu mekanlardan geçiyor. Burayı bir turist aksı olarak planlıyoruz. Osmanlı mahallesi projemiz var. Cumalıkız nasıl 700 yıllık bir mahalle ise Yıldırım’daki bir semti de Osmanlı mahallesi yapacağız. Gelenler Osmanlı tarihinde alışverişten mahalle kültürüne kadar birçok şeyi bulabilecek. Dünya mirası listesine giren Yeşil Türbe’yi yayalaştırma ve araçlardan arındırma projemiz var. Büyükşehir ile bunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

ANKETLER DEVAM EDİYOR

Kentsel dönüşüm ile ilgili 69 mahallede anketlerin halen devam ettiğini ifade eden Edebali, “Biz bu projeyi ortaya koyarken, bizim inisiyatifimizle kentsel dönüşümün nereden başlayacağını değil, öncelikli olarak vatandaşlarımızın arzusunu göz önünde bulundurmak istedik. Bir diğer önceliğimiz ise doğru yerden başlamaktır. İlk başlayacağımız etap çok önemlidir. Burada ekonomik boyutu da düşünmek istiyoruz. Ticari alanları da o projelere kattığınız zaman değer kazanma açısından çok daha etkili olacaktır” diye konuştu.

Otosansit Sanayi Sitesi’nin 900 dönüme yakın bir alana sahip olduğunu belirten Başkan Edebali, “Kentsel dönüşüm çerçevesinde oradaki firmalarla tek tek görüşmeler yapıyoruz. Kestel’deki BESOB’un yapmış olduğu sanayi sitesine nakledebiliriz. Onlar bu konuya sıcak bakarlarsa bu olur. Biz şu anda Yıldırım için master plan çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Dünyadaki örneklerine baktığımızda aynı yöntemler kullanılmış. Uygulamaya geçtiğimiz zaman mahallelerimiz için temel ilkelerimizi belirleyeceğiz. Kentsel dönüşümden sonra oluşacak bazı problemleri bugünden hesaplayamazsak sosyal problemler ortaya çıkar” dedi.

ALIŞ VERİŞ MERKEZLERİ KAPIMIZI ÇALIYOR

Türkiye’nin 55 ilinden daha çok nüfusa sahip olduklarına dikkat çeken Edebali, “Elbette Yıldırım’da otellere, alışveriş merkezlerine, ticaret merkezlerine ve sosyal tesislere çok fazlasıyla ihtiyaç var. Yaptığımız anket çalışmalarında da bu tür ihtiyaçların ve taleplerin olduğunu görüyoruz. Tarihi ve doğal miraslarımız buna zaten müsait. Kestel ve Gürsu’yu da kattığınız zaman bir milyonluk bir kalabalık var. Master plan çerçevesinde belli bölgelerde alışveriş merkezlerinden otellere kadar birçok projeyi gerçekleştireceğiz. Şu anda bizden alışveriş merkezleri için yer isteyen ve ‘şu bölgede çalışma yaparsak bize ne gibi yardımcı olabilirsiniz’ diye kapımızı çalan firmalar var. Biz de sosyal boyutunu da düşünerek onların önünü açacak adımları atmaya çalışıyoruz. Yeter ki müteşebbislerimiz doğru proje getirsinler. Fizibilitesi yüksek projeler olduktan sonra onların önünü açmaya hazırız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X