Yıldırım’ın kültürel ve tarihi mirası fotoğraflarda ölümsüzleşti

Yıldırım Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllerini törenle aldı.

Yıldırım’ın kültürel ve tarihi mirası fotoğraflarda ölümsüzleşti

Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde düzenlenen 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması ödül törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Yıldırım Belediyesi 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda ‘Tarihi Alanlarda, Plansız Yapılaşma Alanlarında, Modern Yıldırım’da Yaşam’ konusunda bin 154 eserin arasından Ayşegül Öztürk birinci, Arzu İbranoğlu ikinci, Ahmet Zeki Okur üçüncü olurken, Yıldırım Belediye Başkanlığı Özel Ödülünün sahibi ise Ali İhsan Öztürk oldu. Dereceye giren ve mansiyon alanlar ödüllerini Başkan Edebali’nin elinden aldı.

Törende konuşma yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, 18 Mart Çanakkale zaferinin 102. seneyi devriyesinde anlamlı bir programda buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “102 sene önce ecdadımız Çanakkale’de kahramanlık destanı yazdı. Onları şükranla minnetle anıyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak yarışmayı daha anlamlı kılmak adına, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi ve sonrasında yaşanan terör olayları nedeniyle şehit askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza adıyoruz” dedi. Yarışmaya katılımın yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Başkan Edebali, “Yarışmaya katılan, farklı bakış açılarıyla ilçemizin güzelliklerini yansıtan fotoğraf sanatçılarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yıldırım’ın tarihi ve kültürel mirasıyla eşsiz güzelliklere sahip olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İnsan yaşam serüveni boyunca hep bir estetik arayışı içerisindedir. Bizim de Yıldırım özelinde fiziki yapıların yanı sıra kültürel ve sanatsal alanda da bir estetiği yakalama amacımız var. Yıldırım’ı her alanda ideal şehir yapma hedefiyle hizmetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Modern ve yaşanabilir şehir hedefimizi gerçekleştirirken sanata ve kültüre gerektiği değeri vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. Düzenledikleri fotoğraf yarışmasıyla Yıldırım’ın saklı olan güzelliklerinin ortaya çıkmasıyla ilçenin estetik yönünden değerinin arttığını da aktaran Başkan Edebali, “Fotoğraf sanatçılarımızın gözünden farklı bakış açılarıyla yansıyan eserleri kültür mirasımıza kazandırdık. Emeği geçen başta sanatçılarımız ve jürimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Törende konuşan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününde anlamlı bir etkinlikte yer almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yıldırım’ın tarihi ve kültürel mirasıyla estetik bir yapıya sahip olmasının ilçenin kalkınmasında önemli bir etken olduğunu belirten Kaymakam Mehmet Aydın, “İkincisi düzenlenen fotoğraf yarışmasında birbirinden güzel eserler yer aldı. İlçemizin her anlamda estetik yapısını ortaya çıkaran fotoğraf sanatçılarımızı tebrik ediyorum” dedi. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Kaymakam Aydın, “Yıldırım’ın kültürel ve sanatsal alanda atağa geçmesinde, gerçekleştirdikleri etkinliklerle sosyal yaşamı canlandıran başta Başkan İsmail Hakkı Edebali ve ekibini kutluyorum” şeklinde görüşlerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X