Yıldırımlı gönüllülerden ‘Temizlik Harekatı’na destek

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz öncülüğünde ‘Doğal Olarak Yıldırım’ sloganıyla başlatılan farkındalık yürüyüşleri bu hafta Dünya Temizlik Günü gönüllüleriyle birleştirilerek,  81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan temizlik harekatına destek oldu.

Yıldırımlı gönüllülerden ‘Temizlik Harekatı’na destek

Uludağ’ın eteklerindeki Fidyekızık ile Cumalıkızık Köyü arasında gerçekleştirilen ve yaklaşık 5.5 kilometrelik doğa parkurunda düzenlenen etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Yıldırım belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile doğasever Yıldırımlılar katıldı. 

“ÇEVRE VE TABİAT BİZLERE EMANET”…

Farkındalık yürüyüşlerini bu hafta Dünya Temizlik Günü gönüllüleriyle birleştirdiklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yürüyüşümüzde Dünya Temizlik Günü nedeniyle Sivil Yaşam Derneği gönüllüleriyle birlikte 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan temizlik harekatına katıldık. Tarihi açıdan da büyük öneme sahip 600 yıllık Osmanlı köyü olan Cumalıkızık’ta, yaklaşık 250 gönüllü ile birlikte çöp kirliliğinin önüne geçmek istiyoruz. Çevre ve tabiat, bizlere hem kadim medeniyetimizin mirası hem de sonraki kuşaklar için emanettir. Özellikle Yıldırım ve Bursa’nın barındırdığı güzelliklerin yanında şehrin sırtını yasladığı Uludağ’ın benzersiz doğası, korunması gereken önemli bir zenginliğimiz. Yıldırım’ın bu güzelliklerine biz sahip çıkabilir, biz koruyabiliriz. Bu doğal güzellikler kirletilmeyi hak etmiyor” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X