Yıldırımlılar söz sizde

Belediyeciliğin ‘katılımcılık` olgusunu önemseyen Yıldırım Belediyesi, ‘Yıldırımlılar Söz Sizde!` projesiyle her konuda Yıldırımlılara danışmayı hedefliyor.

Yıldırımlılar söz sizde
‘Yönetişim anlayışı’nı hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, ‘katılımcı belediyecilik’ ilkesi kapsamında Yıldırımlıları yönetime katmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. ‘Yıldırımlılar Söz Sizde!’ projesi ile www.yildirimsozsizde.com internet adresi üzerinden ilçe halkını yönetime katacak sorular yönlendirilecek. Sakinlerin gelecek planlamasında söz sahibi olmalarını isteyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yönetişim anlayışımız gereği her konuda Yıldırımlıların bilgi ve görüşünüze danışacağız. Bu uygulamamızı ilk olarak ‘Yıldırım denildiğinde hangi eser aklınıza geliyor. Yıldırım’ı en iyi tarif eden nedir?’ soruları ile başlattık. Amacımız hemşehrilerimizi yönetime katarken aynı zamanda Yıldırım’ı ‘ortak akıl’ olgusuyla yönetmek” dedi.
 
‘ŞEHRİN SAKİNİ DEĞİL SAHİBİ OLUN’
 
‘Şehrin sakini’ tanımlamasının Yıldırımlıları yansıtmadığının altını çizen Başkan Edebali, “Yıldırımlılar; şehrin sakini değil sahibi olmalıdır. Bu noktadan hareketle de vatandaşlarımızı yönetime katma konusunda son derece kararlıyız. Yıldırım’ı, Yıldırımlılarla birlikte daha iyi noktalara götüreceğiz” diye konuştu. Uygulama ile ilk olarak Yıldırım denilince akla ilk gelenin ne olduğunu ilçe halkına sorduklarını söyleyen Başkan Edebali, “Yıldırım tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir ilçe. Bu bağlamda da Yıldırım’ı en iyi karşılayan simgenin ne olduğunu hemşehrilerimize soruyoruz. Bizim seçeneklerimiz arasında Yeşil Türbe, Cumalıkızık, Yeşil Cami, Yıldırım Külliyesi, Teleferik, Uludağ, Emirsultan ve kestane bulunuyor. Bu seçenekler dışında halkımız da öneriler de bulunabilecek. Hemşehrilerimiz ile Yıldırım’ın marka değerini daha yukarılara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X