Yılmaz Akkılıç Araştırma Ödülleri verildi

Nilüfer Belediyesi’nin Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Akkılıç ailesi ile birlikte düzenlediği “Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları 2017 Ödülü” düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Yılmaz Akkılıç Araştırma Ödülleri verildi

Yaşamı boyunca bilimsel düşünce ve araştırma kültürünü önemseyip yaygınlaştırmaya çalışan, Bursa’nın kent kültürüne önemli değerler kazandıran gazeteci ve yazar Yılmaz Akkılıç’ın adına düzenlenen Bursa Araştırmaları Ödülleri sahiplerini buldu.

Nilüfer Belediyesi, Akkılıç Ailesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Bursa Gazeteciler Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfı tarafından düzenlenen “Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları 2017 Ödülü”nün ödül töreni Akkılıç Kütüphanesi’nde yapıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katıldığı törene ilgi büyük oldu. 

Araştırmacı, yazar ve gazeteci Yılmaz Akkılıç’ı farklı yönleriyle tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen Başkan Bozbey, Nilüfer’de kütüphanelerin açılmasına en büyük katkıyı Yılmaz Akkılıç’ın sağladığını belirtti. 

Bozbey, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yılmaz ağabeyi zaman zaman farklı yönleriyle, tartışmalarıyla, yaptığımız araştırma gezileriyle yakından tanıma fırsatını bulduk. Gerçekten farklı bir insandı.

Kütüphanelerin çoğalmasına vesile oldu. Bilginin ne kadar önemli olduğunu bizlere inandırarak bu yola çıkmamızı sağladı. Ona kentim adına minnet borçluyuz.

Yılmaz Akkılıç, yaşamını hep pozitif düşünce ile yaşadı. Hep bilimsel düşünceyi ve araştırma kültürünün yaygınlaşması için çaba gösterdi. 8 yıldır düzenlediğimiz ‘Bursa Araştırmaları’yla akademi dünyasından ve akademi dünyası dışından birçok kişi Bursa ile ilgili araştırmalar yaptılar, böylece bugüne kadar Bursa’nın birçok konuda derinliklerine indiler.

Bursa’yı biz bu araştırmalardan çıkan bilgilerle birlikte yeni yeni öğreniyoruz. Bugüne kadar Yılmaz Akkılıç Araştırma Ödülleri’ne katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”.

KİTAP OLARAK BASILACAK…

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Saime Yüceer, Prof. Dr. Feza Karaer, Doç. Dr. Neslihan Sam, Doç. Dr. Tülin Vural Aslan, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Yener Akkılıç ve Hacı Tonak’tan oluşan Seçici Kurul’un, toplam 34 başvuru arasından değer görülen çalışmaların sahiplerine ödülleri verildi.  

Buna göre,“Doktora” kategorisinde Uludağ Üniversitesi’nden Hacer Karadağ’ın “Bursa’da Tarımsal Değişim ve Bu Değişimin Sosyo-Ekonomik Sonuçları (1945-1980)” konulu çalışması, “Yüksek Lisans” kategorisinde de Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Didar Taşkan’ın “Bursa Hisar’da Kentsel Değerlerin İrdelenmesi ve Tarihi Mekanların Etkin Kullanımına İlişkin Öneriler” başlıklı yüksek lisans tezi, Raif Kaplanoğlu ve Ozan Kaplanoğlu’nun ortak çalışması olan “Bursa Basın Tarihi” başlıklı yapıtı da, “Akademi Dışı” alanda ödül aldı.

Seçici Kurul Özel Ödülü’nün sahibi de “Milli Mücadele Döneminde İnegöl (1918-1923)” başlıklı yüksek lisans teziyle Bilecik Üniversitesi’nden Ümit Yetik oldu.

Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü Seçici Kurulu’nun “Başarı Ödülü”ne değer gördüğü çalışmaların  sahiplerine 4’er bin lira para ödülü verildi. Ayrıca başarı ödülüne ve jüri özel ödülüne değer görülen çalışmalar kitap olarak basılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X