Yol genişletme ve kaldırım çalışmaları tamgaz

Gemlik Belediyesi ilçe genelinde yol açma – genişletme, tretuvar ve kaldırım çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürüyor.

Yol genişletme ve kaldırım çalışmaları tamgaz

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak Kayhan Mahallesi Yedievler Sokak üzerinde kaldırım, yol genişletme ve tretuvar çalışmalarının startını verdi. Yürütülen çalışmalar kapsamında sokak boyunca belirli noktalarda yolun dar olan bölümleri genişletilirken, ihtiyaç olan bölgelerde geniş, modern ve engelli vatandaşların da rahat bir şekilde kullanabileceği yeni kaldırımlar yapılıyor.

Kayhan Mahalle Muhtarı Şükrü Beki ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ‘Hizmet Belediyeciliği’ anlayışı ile çıkmış olduğumuz bu yolda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için belediyemizin tüm birimleri özveriyle çalışıyor” dedi. Mahallelerde kaldırım, yol açma, yenileme ve genişletme çalışmalarına hız vererek, hizmet atağını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Yılmaz, Kayhan Mahallesinde yürütülen çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını bildirerek, “Çarpık ve plansız yapılaşmanın getirdiği sorunların başında, dar cadde ve sokaklar geliyor. Artan trafik yoğunluğunu kaldırmayan bazı cadde ve sokaklarımızda iyileştirmeler yapıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında bölgemiz daha modern bir görünüme, daha sağlıklı bir alt yapıya kavuşmuş olacak” dedi. 

İLÇEYE YAKIŞIR ŞEKİLDE…

Yıpranan kaldırım ve yolların Gemlik’e yakışır şekilde yenileneceğini açıklayan Başkan Yılmaz, “İhtiyaç olan bölgelerde yeni kaldırımlar yaparken mevcut olan fakat kullanımında sıkıntı duyulan kaldırımlarda revize çalışmalarına devam ediyoruz. Yaya güvenliğini ön plana çıkaran bordür ve tretuvar çalışmalarıyla da cadde ve sokaklarımızı yeniliyoruz.

Bu hafta özellikle öğrenci kardeşlerimizin yoğun olarak kullandığı bu bölgede yol genişletme, tretuvar ve kaldırım çalışmalarına start verdik. Önümüzdeki günlerde diğer sokaklarımız da yavaş yavaş yenilenerek vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak. Kış şartları ağırlaşmadan yolları ve kaldırımları sorun olmaktan çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X