Yörük-Türkmen ordusuyla dünyaya mesaj

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, maksatlarının ırkçılık değil birlik ve beraberlik olduğunu belirterek, “Türkiye’nin önüne takoz koyan dış güçler ve yurt içindeki taşeronlara karşı güçlü Yörük Türkm

Yörük-Türkmen ordusuyla dünyaya mesaj

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Türkiye’de çok sayıda Yörük Türkmen dernekleri, federasyonları ve konfederasyonları olduğunu belirterek, “Türkiye’deki bu dernekleri ve federasyonları bir arada toplamak için Bursa’da bir toplantı yaptık. Bu toplantıda 24 kişiden oluşan Aksakallı Meclisi oluşturduk. Kararlarımızı Aksakallı Meclisi’nde alıyoruz. Türkiye genelinde var olan dernekler arasında dağınık bir yapı vardı. Önce dernekler arasında birlik ve beraberliği, ardından iller arasında teşkilatlanmayı gerçekleştirdik ve Türkiye’de güçlü bir Yörük Türkmen ordusu oluşturduk” dedi.

“BİZLER TÜRKİYE’DE OSMANLI ADALETİ OLSUN İSTİYORUZ”

“Bizler Yörük Türkmen derken bir ırkçılık yapmak niyetinde değiliz” diyen Başkan Tatlıoğlu, “Çanakkale Savaşı sonrası şehitlerimiz nasıl kol kola yatıyorlarsa, onların torunları olarak da bizler kol kola gezelim, bu ülke işçin çalışalım istiyoruz. Bizim derdimiz budur. Osmanlı İmparatorluğu 700 yıl adaletiyle dünyaya hükmetti. Biz bu adaleti istiyoruz. Nerede bir problem varsa çözülsün istiyoruz. Eğer ülkenin bir yerinde problem varsa, o meseleyi gidelim orada çözelim. Eğer devlet o yatırımı yapmadıysa, eksik kaldıysa, o yatırımı yapsın. Eğer bir eksiği varsa onu tamamlasın. İstiyoruz ki Türkiye’de yaşayan 76 milyon insan ülkesini sevsin. Bu ülkenin bayrağını, milli değerlerini, toprağını sevsin. Birlik beraberlikten güç doğar” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNE TAKOZ KOYANLARIN KARŞISINDAYIZ”

Dünyada Türkiye’yi istemeyen yüzlerce devlet olduğuna dikkat çeken Tatlıoğlu, “Stratejik bir yerde olduğu için Türkiye’ye rol biçmek isteyenler var. Artık Türkiye rol biçilen değil, rol biçen bir ülke haldi geldiği için rahatsız olanlar var. Dünyada Türkiye’yi istemeyen devletler ile onun yurtiçindeki taşeronlarıyla Türkiye’nin önüne takoz koymak isteniyor. Biz ülkemizin önündeki bu takoz ve engelleri kaldırmak için birlik beraberlik içerisinde hareket etmek istiyoruz” dedi.

“DÜNYAYA MESAJI ŞENLİKLERİMİZLE VERİYORUZ”

2 konfederasyon, 6 federasyon ve çok sayıda derneği bir araya getirdiklerinin altını çizen Tatlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Şu anda 2 tane konfederasyon, 6 tane federasyon ve çok sayıda dernek var. Bu derneklerin hepsinin ortak özelliği Yörük Türkmen olması ve devleti karşılıksız sevmesi. Haziran ayının üçüncü haftasında her sene festival yapıyoruz. Bu festivalde Yörük Türkmen Şenliği şeklinde yapıyoruz. Bu şenlikte bize özgü oyunlar oynadık, tahta arabalarla yarışlar yaptık. Odun kesme, koyun kırpma yarışları yaptık. Bu festivali daha da geliştirerek, Türkün öz kültürünü, örfünü, adetini, hem gelecek nesillere aktarmak, hem de bizi bilsin diye bir yerlere mesaj vermek için şenliklerimizi yapmaya devam ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X