YSK’dan İyi Parti’ye kötü haber!

İYİ Parti’nin seçmen kütükleri talebini reddeden Yüksek Seçim Kurulu (YSK), gerekçe olarak kütüklerin seçime katılma hakkı kazanan partilere verilmesini gösterdi.

YSK’dan İyi Parti’ye kötü haber!

Meral Akşener öncülüğünde kurulan İYİ Parti 1. Olağan Kurultayı öncesi Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) seçmen kütüklerini talep etti. Talebi reddeden YSK, gerekçe olarak seçmen kütüklerinin seçime katılma hakkı kazanan partilere verilmesini gösterdi.

YSK’nın kararına tepki gösteren İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, partilerinin seçime girebilme hakkı kazandığını vurguladı.

“İYİ Parti 1. Olağan Kurulu öncesi YSK’dan seçmen kütüklerini talep etmiştir. YSK, cevaben seçmen kütüklerinin seçime katılma hakkı kazanmamız halinde verilebileceği bildirilmiştir. Yasal olarak bir partini seçime girebilme yeterliliği kazanabilmesi için 1. Olağan Kurultayı’nı yapmış olması ve 41 il ile bunların merkez ilçesi dahil 1/3 ünde teşkilatlanması gerekmektedir.

Teşkilatlanmanın tamamlanma şekli, kuruluşu gerçekleştirilen yeterli sayıdaki ilçenin kuruluş bildirgesini bağlı bulunduğu ilçe dernekler masasına teslim edilmesidir. İyi parti 10.12.2017 tarihinde 1. Olağan Kurultayı’nı yapmış ve kurultay 12.12.2017 tarihinde kesinleşmiştir. Ayrıca 41 den fazla ilde ve merkez ilçeler dahil 1/3 ilçede teşkilatlanmayı tamamlamış olup 6 aylık bekleme süresi sonunda seçime girebilme hakkı kazanmıştır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X