Yüksek gelir için daha fazla ihracat

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’nin yüksek gelirli ülkeler seviyesine çıkabilmesinin yolunun daha fazla ve katma değerli ihracattan geçtiğini söyledi.

Yüksek gelir için daha fazla ihracat

Eskişehir Şoförler Odası’nda düzenlenen ‘Esnaf Buluşması’ etkinliğinde konuşan Pekcan, esnaf ve sanatkarın, öncelikleri olduğunu söyledi.

Pekcan, sermayesini alın teri ve bileğinin gücüyle birleştiren esnaf ve sanatkarın, Türkiye ekonomisinin omurgası olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Ahilik kültürüyle bağdaşmayan, dürüst ticarete uymayan iş yerlerinde denetimleri sürdürdüklerini aktaran Pekcan, bundan sonra da esnafı merkeze alan çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Bakan Pekcan, Ticaret Bakanlığının ihracata çok önem verdiğine dikkati çekerek, ”Türkiye’nin yüksek gelirli ülkeler seviyesine çıkabilmesinin yolu daha fazla ihracat, daha fazla katma değerli ihracattır. İhracatımızı KOBİ’lere, esnaf ve sanatkarımıza, kadın ve genç girişimcilere yayma yönünde çalışmalarımız, projelerimiz var’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X