Yüksek tansiyona ne iyi gelir?

Hipertansiyon olarak da bilinen yüksek tansiyon kişilerin sosyal ve iş hayatını olumsuz yönde etkiler. Kanın damarlar içindeki mevcut durumunun artması sonucu meydana gelen bu durum tıbbi olarak çok büyük risk taşır. İhmal edildiğinde böbrek hastalıkların

Yüksek tansiyona ne iyi gelir?

Yüksek tansiyona iyi gelen birçok bitkisel çözüm vardır. Doktorunuza danışarak kullanabileceğiniz bu bitkiler nedir? Haberimizin detaylarında…

Öncelikle sağlıklı beslenmeye özen gösterip tuz tüketimini azaltarak önleminizi arttırmış olursunuz.

Sağlıklı kilo değerine ulaşın ve kilonuzu koruyun.

Düzenli olarak egzersiz yapın ve sigarayı bırakın ve alkol tüketimini en aza indirmeye çalışın. Evinizde mutlaka bir tansiyon aleti bulundurun ve sürekli kontrol edin.

 

Limon

Limonda bulunan asit, kişinin tansiyonu çıktığında damarlarda artan kanı hafifletir. Oldukça etkili bir idrar söktürücü olan limonu tırnak bakımında da kullanabilirsiniz. 

 

Çörekotu

Bilinen bir zararına rastlanmayan çörek otunu hafif hamur işleriniz de kullanabilirsiniz. 

 

Domates

Domateste bulunan “likopen” damar tıkanıklığını önler. Aynı zamanda tansiyonu düşürmeye yardımcı A, C ve E vitaminleri domateste bolca bulunur.

 

Kereviz 

Bağışıklık sistemini  güçlendiren kereviz stresi azaltıp kan basıncını da düşürür. Tansiyon seviyenizi dengelemek için kereviz tüketebilirsiniz.

 

Sarımsak

Kanımızda ki zehirli maddeleri vücuttan atıp safra kesesini ve kalbi kuvvetlendiren sarımsak tansiyonu da düşürür.

 

Ispanak

Kan yapıcı özellikteki ıspanak karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır. Vücudumuzun mineral ihtiyacını da karşılayan ıspanağı yüksek tansiyon hastaları haftada 2- 3 kez tüketebilir. 

Verdiğimiz bitkiler yüksek tansiyona iyi gelmektedir. Fakat mutlaka doktorunuza danışarak kullanın. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X