Yüksek zekalı olup olmadığınızı fark etmenin 10 yolu

Hadi gelin birlikte gizli bir dahi olup olmadığınızı keşfedelim. İşte yüksek zekalı olup olmadığınızı fark etmenin 10 yolu..

Yüksek zekalı olup olmadığınızı fark etmenin 10 yolu

1) Kendi sınırlarınızı ve bilgisizliğinizi biliyorsunuz

Bilginizi yeterli görmüyorsunuz ve yeni şeyler öğrenmeye açıksınız. Hiçbir zaman için bildiklerinizi yeterli görmüyorsunuz. Zeki görünmeye çalışan insanlar mutlaka her şeyi biliyorlarmış gibi davranırlar. Bu durum esasında ne kadar az bilgili olduğunuzun bir göstergesidir.

çalişkan.jpg
 
2) Her zaman için daha fazlasını öğrenmek istiyorsunuz

Öğrenmenin bir sınırı olmadığının farkındasınız bu yüzden yeni şeyler öğrenmek hoşunuza gidiyor. Hayattaki küçük şeyleri merak etmek ( bir şeylerin nasıl çalıştığı gibi) veya büyük şeyleri merak etmek ( biz kimiz, hayattaki amacımız ne gibi) zekanızı arttıracaktır.

3) Birçok insanı onların sizi anladığından daha iyi anlıyorsunuz

Siz diğer kişilere göre daha zeki ve olgunsunuz. Bu yüzden birçok kez onların cümlelerini tamamladınız. Ayrıca zihinlerinden neler geçtiğinin farkındasınız ve onları eleştirebiliyorsunuz.

4) Disiplinisiniz

Dürtülerinizi kontrol etmek sizin için hiçbir zaman zor olmamıştır. Bunun sebebi ise karar vermeden önce bir olayın artılarını ve eksilerini tartmanızdır. Kendiniz için iyi olanı belirlemek sadece zeka gerektirmiyor, aynı zaman da kendinizi kontrol edebilmenizi gerektiriyor.

5) Farklı bakış açılarına açıksınız

Eğer insanlar hikayelerin başka taraflarını da merak ediyorlarsa o kişiler zekidirler. Gerçekten zeki olan insanlar bir olaya tek bir bakış açısından bakılmaması gerektiğini bilirler. Bu yüzden diğer bakış açılarını merak ederler. Hiçbir zaman bilgilerinin tamamlanmayacağının farkındalar ve bu yüzden öğrenmeye açıklardır,

6) Çikolata yemeyi seviyorsunuz

Çikolata flavonol adında bir madde içerdiği için yüksek zeka ile oldukça bağlantılıdır. Birçok araştırma çikolatanın hafızayı ve dikkati geliştirdiğini ortaya koymuştur.

gossip_girl_640-001.jpg
 
7) Bir şeyleri ertelemek için vakit harcıyorsunuz

Birçok insan ertelemeyi pozitif bir özellik olarak görmeyebilir fakat zeki insanlar bunu oldukça çok yapıyorlar. Bunun sebebi ise bir şeye vaktinde başlamaktansa iyice araştırıp doğru zamanı bekliyorlar. İyice düşünüp taşındıktan sonra harekete geçiyorlar.

8) Çalışma ortamınızın sessiz olmasını istiyorsunuz

Darwin, Çehov ve Kafka gibi dahiler sessiz çalışma ortamlarını seviyorlardı. Bunun sebebi ise dışarıdan gelecek olan gürültülere diğer insanlara göre daha açık olmanızdır. Birçok şeye aynı anda odaklanabiliyorsunuz ve bu yüzden gürültülü
bir ortamda odaklanmak sizin için zor bir hale gelebiliyor.

arkadaşlar-758x505.jpg
 

9) Benzer şeyleri ortak özelliklerini bularak anlamlandırabiliyorsunuz

Birbirine yabancı gibi görünen şeyler arasındaki uzak bağlantıları düşünebiliyorsunuz. Bu yetenekli bir beynin göstergesidir çünkü herkes farklılıklara odaklanıyorken siz benzerliklere odaklanabiliyorsunuz.
 

10) Huzurlu hissetmek için bir arkadaşa ihtiyaç hissetmiyorsunuz

Kendinizi yalnızken çok huzurlu hissedebiliyorsunuz. Yalnızken biriyle sohbet etme ihtiyacı hissetmiyorsunuz çünkü aklınızında milyonlarca düşünce geçiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X