Yumurta üreticilerinden lojistik destek talebi

Irak’a yumurta satışı konusunda yaşanan sorunların ardından yeni pazar arayışına giren üreticiler, alternatif olarak gördükleri Afrika’ya ihracat için lojistik desteği talep ediyor.

Yumurta üreticilerinden lojistik destek talebi

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Afyon, Irak’ın Türkiye’den yumurta alımını durdurmasının üreticileri zor durumda bıraktığını söyledi. Irak’ın yerine alternatif pazar arayışına girdiklerini ifade eden Afyon, Angola ve Gana gibi ülkelerin içinde bulunduğu Afrika pazarına yumurta göndermeyi hedeflediklerini vurguladı. Afrika’ya yumurta göndermek için lojistik desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten Afyon, ‘’Yumurta satışı için maddi değil, zaman olarak desteğe ihtiyacımız var. Afrika pazarına yumurtalarımızı daha erken ulaştıracağımız bir yol bulursak buraya daha rahat gireriz. Mevcut şartlarda ürünlerimizin Afrika ülkelerine ulaşması yaklaşık 40 gün sürüyor. Bizim ürünlerimizi doğrudan ulaştıracak, 15-20 günde pazara erişebileceğimiz bir lojistiğe ihtiyacımız var. Bu konuda elimizden tutulması lazım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X