Yüzdeki sivilceler neyin işareti?

Her yaşta görülen özellikle genç ve genç erişkinlerde ortaya çıkan sivilcelerin yüzdeki farklı bölgelerinde çıkmasının nedenlerini sizler için araştırdık. İşte yüzde çıkan sivilcelerle ilgili bilmemiz gerekenler…

Yüzdeki sivilceler neyin işareti?

1.Alın

Alın bölgesinde çıkan sivilcelerin nedenleri stres, uyku gibi sebepler olabileceği gibi sindirim sistemi ve beslenme problemleri de olabilir. Bu gibi durumlarda işlenmiş gıda, abur cubur ve günlük yağ tüketiminizi azaltın. Salatalık gibi su oranı yüksek gıdaların tüketimini arttırın.

2.Çene

Çene bölgesinde çıkan sivilceler stres, hormonal değişikliğe sebeptir. Böyle durumlarda yeterli su tüketimi, yeterli uyku, lifli sebzeler tüketmek ve yüzü sürekli temiz tutmak gerekir.

3.Yanaklar

İki probleme işarettir. Birincisi; günlük alınması gereken şeker miktarından fazla tüketilmesi ikincisi; alerjik fonksiyonlar. Et, süt, alkol kafein ve şekerden uzak durup, yeşil sebzeler tüketerek vücudun alkalin seviyesini yüksek tutun. Beslenmenize dikkat ettiğiniz halde devam ediyorsa; yastık kılıflarınızın hijyenine özen gösterin ya da cep telefonunuzu yanağınızla çok temasta bulundurmamaya dikkat edin.

4.Yüz Kenarları

Kullanılan kozmetik ürünlerin gözenekleri tıkamasıyla bu bölgelerde sivilceler oluşur. Kullandığınız kozmetik ürünleri doğal kozmetik ürünlerle değiştirmelisiniz ve cilt tipinize uygun nemlendirici kremlerle cildinizi nemlendirmelisiniz.

5.Burun

Baharatlı gıdalardan ve etten uzak durmalısınız. Zararlı yağlı gıdalar yerine Omega 3 ve Omega 6 gibi yağlar açısından zengin balık, fındık, avokado gibi gıdalar tüketin. Ayrıca B vitamini seviyenizi ve tansiyonunuzu ölçtürün.

6.Kaşlar arası

Kaşlar arasında çıkan sivilceler karaciğer rahatsızlığının bir işaretidir. Alkol, yağlı yiyecekler ve süt ürünlerinden uzak durun. Egzersiz yapın ve uyku düzeninize dikkat edin.     

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X