Yüzünüzü bu şekilde yıkamak sağlığınıza daha faydalı

Yüzün soğuk veya sıcak suyla yıkanması gerektiğini düşünen birçok insan var. Herkesin aynı şekilde yüzünü yıkadığını düşünenler de var ancak doğru bilinen yanlışların biri de bu iki yöntemde açığa çıkıyor.

Yüzünüzü bu şekilde yıkamak sağlığınıza daha faydalı

Bazıları soğuk suyun cildi sıkılaştırdığını ve yaşlanma etkilerini yavaşlattığını söylerken, bazıları da sıcak suyun gözenekleri açtığını ve cildi derinlemesine temizleyebileceğini düşünüyor. Ancak bu söylenenler bilimsel olarak kanıtlanmamıştır

soguk-su-ile-yuz-yikamak.jpg

Aslına bakarsanız, gözenekler açılıp kapanmazlar. Gözenekleri açma ve kapama uğruna uyguladığınız tüm o bakım kürlerinin bilimsel yönden bir onayı yoktur. Vücudunuzda en hassas deri yüz derisidir ve bu yüzden de en doğru bakım yöntemleri uygulanmalıdır. Yüksek ısı uygulamaları yüzünüzde tepkimelere ve alerjilere sebep olabilir ve bu yanlış yöntemle yüzünüzüde olması gereken doğal yağ dengesini bozabilirsiniz.

Peki Uzmanlar Ne Öneriyor?

İyi bir cilt uzmanı olan Dr. Nazarian, “Cildinizin hassasiyeti nedeniyle, yanlış uygulamalar sırasında yüz derinizi kolaylıkla tahriş edebilir ve tepkimelere sebep olabilirsiniz. Cildin doğal yağ dengesinin bozulmasına yol açan sıcak su, deride pul pul dökülmelere ve tedavi edilmediği takdirde egzamaya neden olmaktadır. Bu nedenle çok sık ve çok sıcak suyla duş alınmamalıdır. Ayrıca, sıcak suya maruz kalan deri zayıflayarak kırışıklıkların belirmesine davetiye çıkarır. Bununla birlikte, sıcak su derideki kılcal damarların genişlemesine ve yüzeye çıkmasına neden olur.” Diye belirtmiştir.

Ancak soğuk suyun yüz kaslarını olumsuz etkilediği ve soğuk havalarda yüz felcine sebep olabileceği de, cilt tipine göre değişse de, gündemde olan bir sorundur. Bu durumda herkes kendi cilt tipine göre su sıcaklığını ayarlamalıdır. Çünkü cildinizin tepkimelerini, cildinize neyin iyi gelip neyin iyi gelmediğini gözlemleyebilecek en iyi kişi sizsiniz. Ancak yine de bilimsel olarak yüzümüzü yıkamamız gereken suyun sıcaklığı “ılık” olmalıdır.

Normalde, ılık su herkes için ideal sıcaklığa sahiptir. Çünkü vücut ısısıyla en iyi uyumu sağlayabilecek ve gözeneklere cilde zarar vermeden işleyecek su ılık sudur.

maxresdefault-001.jpg

Siz Yüzünüzü Yıkarken Hangi Yöntemi Denemelisiniz? Çözüm Çok Basit

Vücut ısınızla eşleşen, ılık suyu yüzünüze çeneden başlayarak yukarıya doğru çarparak yüzünüzü yıkayın. 3-4 defa bu hızlı su çarpma işlemini gerçekleştirdikten sonra, avucunuzda su varken yüzünüzü elmacık kemiklerinden burnunuza ve çeneye kadar avuç içlerinizle ovuşturun. 15 saniye kadar, elinizdeki su azaldıkta tekrar su alarak yüzünüze bu şekilde masaj yapın. Ardından tekrar yüzünüze hızlı bir biçimde su çarpın ve yüzünüzü yumuşak bir havluyla yavaşça durulayın. Bu şekilde bir yüz yıkama ritüeli, yüz bölgenizdeki kan dolaşımını arttıracak ve hem genel hem de cilt sağlığınız açısından fayda sağlayacaktır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X