Zamda bu kadar acele etmeyin

Bakan Zeybekci, akaryakıt zamlarına sert tepki gösterdi. İlgili kurumların aceleci davrandığını belirten Zeybekci, ”Toparlanma olduğunda fiyatları aşağı çekmede de aynı iştah ve heyecan içinde olmalarını bekliyoruz” dedi.

Zamda bu kadar acele etmeyin

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, akaryakıt fiyatlarındaki artışla ilgili olarak, ”Kurumlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum, bu dalgalanma dönemlerinde biraz sabretmelerini biraz beklemelerini öneriyorum. Zam yapmada bu kadar acele etmemelerini öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekci, dün Bilecik’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Döviz kurlarındaki artışları ve zamları da değerlendiren Zeybekci, Türkiye’nin, şu anda jeopolitik risklerin en yoğun canlandığı bölge olduğuna dikkat çekti.

Zeybekci, son dönemde kurlarda yaşanan oynaklığın, jeopolitik algılardan kaynaklandığının altını çizerek, ”Türkiye’yle ilgili de birilerinin spekülatif amaçlı bunları kullanmasından kaynaklı.

Bunların Türkiye’nin gerçeklerini yansıtmadığını söylemiştik. Önümüzdeki dönemde kısa vadedeki döviz mükellefiyetlerinin yerine getirmesiyle ilgili hiçbir problem yok.

Bunlar geçecektir. Yakın gelecekte de ilgili kurumların çalkantılar ve  spekülatif hareketlere müdahale ederek gereğini yaptıklarını göreceğiz inşallah. Türkiye’nin spekülasyona seyirci kalması beklenemez” diye konuştu.

İNDİRİMDE DE AYNI İŞTAH OLSUN

Akaryakıttaki fiyat artışlarıyla ilgili olarak da Bakan Zeybekci, şunları kaydetti: ”Motorin ve akaryakıtla ilgili zamları arka arkaya gördük. Kurumlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum, bu dalgalanma dönemlerinde biraz sabretmelerini biraz beklemelerini öneriyorum.

Zam yapmada bu kadar acele etmemelerini öneriyorum. Çünkü diğer taraftan bunun toparlanacağını ümit ediyoruz. Toparlanma olduğunda aynı kurumların fiyatları aşağı çekmede de aynı iştah ve heyecan içinde olmalarını bekliyoruz.”

HIZLI BİR ŞEKİLDE BERTARAF EDİLECEK

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın gündeminde de dün akaryakıt zamları vardı. Birkaç haftadır küresel piyasalarda Suriye odaklı gelişmeler nedeniyle döviz ve petrol fiyatlarında dalgalanma yaşandığını dile getiren Ağbal şunları kaydetti: ‘Gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının faiz kararları da finansal piyasalarda dalgalanmaları beraberinde getirdi.

Bugünkü meseleler bir boyutuyla uluslararası piyasalardaki gelişmelerin Türkiye’ye yansıması, bu dalgalanmalar kalıcı değil. 2018’in ilk çeyreğinde ekonominin reel tarafında her şey olumlu.

Sanayide çarklar dönüyor, işletmeler satışlarını yapıyor, ihracat tarafında rekorlar kırılmaya devam ediyor. Kimse endişe etmesin. Geçici bir dalgalanma etkisi olarak ortaya çıkan bu gelişmeler, çok hızlı bir şekilde bertaraf edilecek merak etmeyin.’

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X